11 ay tutuklu kaldıktan sonra önceki gün tahliye olan Ergenekon sanığı gazeteci Vedat Yenerer, cezaevinden çok enteresan bir diyalog anlattı: Cezaevi doktoru, emekli Org. Hurşit Tolon"a "Paşam bir ara gelin de dalağınızı kontrol edelim" dedi. Tolon da şöyle bir bakıp, "Zamanı gelince ben senin dalağını kontrol edeceğim" diye cevap verdi!

Önceki Gün Ergenekon Davası"ndan serbest bırakılan Gazeteci-Yazar Vedat Yenerer dün Beşiktaş"taki DGM önünde bir basın açıklaması yaptı. Yenerer açıklamanın ardından VATAN"ın sorularını cevaplandırdı. ”Yapılan haksızlığın peşinde olacağını“ söyleyen Yenerer Cezaevi"nin zor koşullarını ve tutukluluk halindeyken gündelik yaşamı esnasında şahit olduğu birbirinden ilginç olayları anlattı...

"Kara üzüm aldırıp şarap yapıyorlar"

Bazı sanıklar dışarıdan 10-20 kilo üzüm istiyorlar ve bu üzümleri damıtarak şarap yapıyorlar hem de yüksek güvenlikli F Tipi cezaevinde. Cezaevi yönetimi bir çim saha yapıyor. Biz de oynayalım diye ısrar edince, ”Olmaz, hasta olursunuz“ diyorlar. Saatlerimize el koyuyorlar. Kristal camdan yapılma oldukları için demirleri kesebilirmişiz. Hayrettin Ertekin"le aynı koğuşta kaldım. Diğer sanıklar ona cezaevindeki yemek, sağlık ve bilgisayarların kullanılması gibi konuları dile getirmesini istediler. Ertekin de tüm sanıklar adına bunları duruşmalarda dile getirdi. Ertekin bu taleplerini dile getirince bazı uyanık sanıklar sanki bu dertler onların dertleri değilmiş gibi gülüyorlar. Oysa kalp hastası olan Ertekin"i 5 kez üst üste psikiyatri kliniğine götürdüler. O da kalp hastası olduğunu söyleyip psikiyatri kliniğinde tedavi olmak istemediğini söyledi. Dışarıdan sanki bu adamın derdi yemek, bilgisayarmış gibi algılandı.

"Veli Paşa savcılara inceden hatır soruyor"

Geçen gün Hurşit Tolon Paşa"yla karşılaştım. Bana ilginç bir anısını anlattı... 25 kilo vermesine karşın doktor kendisine dalga geçercesine ”Paşam bir ara gelin de dalağınıza bakayım “ demiş. Paşamız da doktora” Zamanı gelince ben senin dalağını kontrol edeceğim “ diye cevap vermiş. Veli Paşa ve diğer paşaların moralleri çok yüksek. Her gün sağlıklarını korumak için spor yapıyorlar ve morallerini yüksek tutuyorlar. Suçsuz olduklarından çıkacaklarına inanıyorlar. Birbirleriyle de medeni bir şekilde konuşuyorlar. Veli Paşa her gün, duruşmalar esnasında mahkeme savcılarının halini hatırını soruyor "inceden".

"Bir manyak yüzünden içeride 11 ay yattım"

Bu kadar süre bu manyak (Tuncay Güney) yüzünden içeride yattık. Bu adam bir de utanmadan televizyonlara çıkıp şablonda benim ismimin olmadığını söylüyor. Kalbim oradaki insanlarla kaldı. Yakında iki tane kitabım çıkacak. Bu kitaplarımda içeride yaşadıklarımı detaylarıyla anlatacağım.

7 MUVAZZAF SUBAY TUTUKLANDI

Soruşturmayı yürüten savcılar tarafından ifadeleri alınan 5 muvazzaf subaydan biri serbest bırakılırken 4"ü İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi"nde tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi"ne gönderildi. Önceki gün de adliyeye sevk edilen 3 muvazzaf subay tutuklanmıştı.