Eski emekli Orgeneral Özden Örnek'in eşi Sevil Örnek'e 'iftira' suçundan 6 bin lira para cezasına çarptırılan Sunahanım Güven, tanıklarının korktuğu için ifade vermediğini savundu.

ŞAHİTLERİM KORKUYOR

Güven, "Korumalı lojmanlarda oturdukları için orada mahalle baskısı var" dedi. Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Özden Örnek'in eşi Sevil Örnek'e "İftira" suçundan10 ay hapis cezasına çaptırılan emekli Tümamiral İlker Güven'in eski eşi Sunahanım Güven ile ilgili gerekçeli karar tamamlandı. Hapis cezası 6 bin TL'ye çevrilen gerekçeli kararda, sanık Sunahanım Güven'in, "22 tane pırlantamın alındığını söyledim. Tanıklarım var ama gelip şahitlik yapmıyorlar. Korumalı lojmanlarda oturdukları için orada mahalle baskısı vardır" sözleri dikkat çekti.

SUÇLU BULUNDU

Sunahanım Güven, bir gazeteye verdiği röportajda Sevil Örnek'in 22 adet pırlantasına el koyduğunu iddia etmişti. Bunun üzerine Örnek kendisine hakaret edildiğini ve iftira atıldığını gerekçe göstererek suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava ile ilgili gerekçeli kararda her iki komutan eşinin birbirlerini suçlamaya devam ettikleri görüldü. Mahkeme Güven'in 'şeref ve saygınlığa saldırıda bulunarak eleştiri sınırını aşıp iftira suçunu işlediğine hükmederek 10 hapis cezası vermişti. Cezanın 6 bin lira para cezasına çevrildiği davanın gerekçeli kararındaki ifadelerde Güven çarpıcı iddialarda bulundu.

ASKERİ LOJMANLARDA MAHALLE BASKISI VAR

Şahitlerinin olduğunu ama mahalle baskısı yüzünden tanıklık yapamayacaklarını söyleyen Sunahanım Güven, "Gazeteye verdiğim röportajı telefonla yapmıştım. 22 tane pırlantamın çalındığı doğrudur. Benim tanıklarım gelip şahitlik yapamıyor. Korumalı lojmanlarda oturdukları için orada mahalle baskısı vardır. Hatta kendisinden anı fotoğraflarını istediğimde bile gelmedi" dedi. Müşteki Sevil Örnek ise Sunahanım Güven'i eşlerinin meslektaş olmaları sebebiyle tanıdığını belirterek şunları söyledi:

‘HEPSİ ASILSIZ’

"Son 3 yıllık zaman diliminde 3-4 defa gördüm. Sanık Ankara 8. Aile Mahkemesi'nde boşanma davası ile ilgili verdiği dilekçede de benim hakkımda asılsız iddialarda bulunmuştur. Sanık bana resepsiyon ve düğünlerde kendi üzerinde gördüğüm mücevherleri kendisinden istediğimi, bana 110 bin dolar para verdiğini bunları kendisine vermediğimi söylemiştir. Benim kendisinden 22 adet pırlanta, zümrüt, yakut, beyaz altınlarını ve 110 bin dolarını aldığımı iddia etmiştir. Hepsi asılsızdır. Kimle mücevher ve paraya bana göndermiştir, ayrıca bunları nereden nasıl almıştır açıklaması gerekir. Daha önce bunları verdiyse neden eşim emekli olduktan 2 sene sonra dile getirmiştir. Bunların hiçbir delili yoktur. Galiba eşinin kendisine boşanma davasını söylemiştir."