GameHouse ve Harris Interactive’ın 2 bin yetişkin üzerinde yaptığı araştırmaya göre, online oyun oynayan kadınlar, hayatında oyuna yer vermeyen kadınlara göre daha sosyal ve cinsel yönden daha aktif. Sonuçlara göre, online oyun oynayan kadınların yüzde 42’si gün içinde mutlaka bir arkadaşı ile yüzyüze görüşüyor ve sosyal hayata önem veriyor. Oyun oynayanlarda bu oran yüzde 31 olurken, online oyun düşkün kadınların sosyal ağlarda da aktif olması dikkat çekiyor. Oyun oynayanların yüzde 86’sı Facebook gibi sosyal ağlarda vakit geçirmeyi severken, bu oran oynamayanlarda yüzde 70 seviyesinde kalıyor. 
 
Yine oyun sever kadınların yüzde 57’si sağlıklı bir seks hayatı yaşarken, oyun oynamayanlarda bu oran düşük. Oyun oynayan kadınların yüzde 38’i haftada en az bir kere seks yaparken, on kadından yedisi de ilişki durumundan memnun. Araştırmanın bir diğer sonucu ise online oyun oynayan kadınların üçte ikisinin evli olması. Yani evli kadınlar oyunlara daha fazla ilgi gösterirken, oyun oynayan kadınların neredeyse yarısı da çocuklu. 
 
Oyun sever kadınların sporla ilişkisi de dikkat çekici. Bu kadınların yüzde 38'i mutlaka spor yaparken, bu oran oyun oynamayan kadınlarda yüzde 34. Çoğunlukla sıkıntıdan kurtulmak, stresi azaltmak ve kafa dağıtmak amacıyla oyun oynayan bu kadınların yalnızca yüzde 16’sı yeni insanlarla tanışmak için oyun oynuyor. Sonuçlara göre, online oyun oynayan kadınların yarısı oyun oynarken kendini daha akıllı ve mutlu hissediyor. (www.bilgicagi.com)