CHP’de 2014 yılındaki olağanüstü kurultayda yapılan tüzük değişikliğiyle bir sandık çevresinde partiye oy çıkmaması halinde, o sandık çevresinde kayıtlı tüm üyelerin silinmesine karar verilebileceği, bu işlemin MYK tarafından gerçekleştirilebileceği hükme bağlanmıştı. 
 
1 Kasım seçimlerinin ardından yapılan çalışmalar doğrultusunda 3 bin 896 CHP üyesinin sandığından partiye hiç oy çıkmadığı tespit edildi. Bu konuyla ilgili çalışmayı tamamlayan Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, il ve ilçe örgütleriyle yaptığı ‘çapraz doğrulama’ yöntemiyle, bu üyelerin seçimlerde oy kullanmalarına engel bir durum olup olmadığını tespit etti. Bu doğrultuda 3 bin 896 üyenin, parti kütüğünden silinmesi işlemi 12 Ekim günü yapılması öngörülen MYK toplantısına gelecek. 2011 seçimlerinde de benzer bir karar alınmış, 1903 üyeliğin kaydı silinmişti. 
 
‘Sorgulanmalı’
 
Çalışmaya ilişkin bir grup gazeteciye bilgi veren Bingöl, şunları kaydetti: “Parti üyesi kimliğini layıkıyla taşımayan, partisine oy vermekten dahi imtina eden üyeler varsa bunları ayrıştırıp dikkatlerini çekip sonunda da onların üyeliklerini sonlandırmanın doğru olacağını düşünüyoruz. Hastalık, zorunlu seyahat gibi haklı gerekçeler olabilir. Ancak bunların dışında bağlı bulundukları partiye oy vermiyorlarsa, onların parti üyeliklerinin sorgulanması gerekir. Amacımız, parti üyesi olan arkadaşlarımızın aktif üyelik misyonu taşımalarını sağlamak, onları parti çalışmalarına katmak.” 
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, parti üyesi olmasına rağmen CHP’ye oy vermeyen isimlerin ihraç edilmesi talebini önümüzdeki MYK’nın gündemine getirmeye hazırlanoğını söyledi.