Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), siyasi partilerin kapatılmasının Türkiye"nin siyasi, ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümüne yararlı olmadığını vurgulayarak, siyasi partilerden, Türkiye"yi, kutuplaşmaları körükleyen bir siyasi atmosferden uzaklaştırarak, uzlaşı ve refah projeleri üreten bir siyaset ortamına taşımalarının beklendiğine işaret edildi.

TÜSİAD, AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye"nin geçmiş tecrübeleri hatırlatılarak, siyasi partilerin kapatılmasının Türkiye"nin siyasi, ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümüne yararlı olmadığı vurgulandı. Hem iç, hem de uluslararası kamuoyunda Türk demokrasisinin evrensel standartlarda işlediği konusunda soru işaretlerinin doğduğu belirtilen açıklamada, “Demokratik yaşamın vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin, seçmenden aldıkları oyun düzeyi ne olursa olsun, kapatılma talebi ile karşılaşmaları, bir asıra yakın çoğulcu parlamenter rejim deneyimi olan Türk demokrasisi açısından kabul edilemez” denildi.

Açıklamada, siyasetin amacının, seçmenden alınan yetkinin, istismar edilmemesi gerektiği belirtilerek, çoğulcu demokratik sistemin anayasal sınırları içinde, ülke refahı için en iyi şekilde kullanılması olduğuna dikkat çekildi. Siyasi partilerin, demokratik süreci hem şekillendiren, hem de uygulayan temel unsurlar olduğu kaydedilen açıklamada, siyasi partilerin, daha ileri bir demokratik standardın da mimarları olacağı ifade edildi. Açıklamada, siyasi partilerden, Türkiye"yi, kutuplaşmaları körükleyen bir siyasi atmosferden uzaklaştırarak, uzlaşı ve refah projeleri üreten bir siyaset ortamına taşımalarının beklendiği vurgulandı.
ANKA