Soyadlarının yazılmasını istemeyen AÜ öğrencileri Gamze E, Egemen A. ve Fadime A. AA muhabirine, AÜ'ye bağlı fakültelerin ilan panolarına, ''İlk defa kayıt yaptıracak enstitü, fakülte, yüksekokul ve meslek yüksek okulu öğrencilerinin katkı payı dışında Türkiye İş Bankası Akdeniz Üniversitesi Şubesi 6202-0551482 numaralı hesaba 50 TL dosya ve evrak bedeli yatırmaları gerekmektedir'' yazısının asıldığını ileri sürdüler.

Öğrenciler, söz konusu duyurunun, üniversitenin internet sitesinde de yayınlandığını belirterek, 50 TL dosya ve evrak bedelinin yatırıldığına dair banka dekontu olmayan öğrencilerin fakültelerine dahi alınmadıklarını, üniversitede görevli memurlar tarafından dekontu getirmeyen öğrencilerin kayıtlarının geçersiz sayılacağının bildirildiği iddiasında bulundular.

AÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanı Serhan Yaylacı ise AA muhabirine, YÖK'ten gelen yazı doğrultusunda öğrencilerden, harç bedeli dışında hiçbir bedel alınamayacağını, öğrencilerden isteğe bağlı alınan paranın ise kayıtla ilişkilendirilemeyeceğini söyledi.

Yaylacı, sözü edilen 50 TL'lik bedelin, üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler için hazırlanan ve içinde AÜ logolu ürünler bulunan çantalar için olduğunu, bu alışverişin öğrencinin kayıt işlemleriyle ilgisi olmadığını savundu.

Öğrencilerin iddialarını dikkate aldıklarını ifade eden Yaylacı, ''Daire başkanlığımızca, anlatılanların dışında bir davranış varsa, muhatap olunan memurumuz ya da birimimiz hakkında işlem yapmaya hazırız'' dedi.

Yaylacı, kayıtların geçtiğimiz hafta sona erdiğini, öğrencilerin disiplin kurallarını ihlal eden herhangi bir davranışta bulunmadıkları takdirde kayıtlarının geçersiz sayılamayacağını sözlerine ekledi.Haber 7