Söke Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleşen konferansta konuşan Söke Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş, Söke Ovası'nın yüzde 95'lik bölümünde pamuk hasadının makine ile yapıldığını söyledi. 
     Makineli hasatta yaprak döktürücü, koza açtırıcı ve yabancı otla mücadele ilaçlarının zamanında kullanılmasının önemine vurgu yapan Kocabaş, pamukta ilaçları zamanında kullanmamanın kalite ve verim kayıplarına neden olduğunu belirtti. 
     Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü'nden Ziraat Yüksek Mühendisi Nedim Özbek, pamuk tarımında hasat yardımcı uygulama yöntemleri ve lif kalitesi üzerine etkilerini anlattı. 
     Söke Ticaret Borsası Başkanı Bertan Balçık, pamukta yaprak döktürücü kullanımı ve kalite üzerindeki olumsuz etkilerine dikkak çekerek, ''Bu konuda zirai ilaç bayileri ile iş birliği, ortak çalışma yapılmasını öneriyoruz. Söke Ovası'nda pamuk yetiştiren üretici çok cefakar. Kaliteli hasat konusunda fark oluşturmaya başladı. Ovamızda toprak yapısı milli olması nedeniyle yabancı ot oluşumu diğer ovalara göre farklı. Yaprak döktürücü kullandıktan sonra yapılan yabancı ot mücadelesi, pamuğun rengini matlaştırıyor. Bunun çaresini ziraat ile ilgili kuruluşları bulacak'' dedi.