Bağarası pazaryerinde bulunan kahvehane önünde yapılan adaylık açıklama törenine AK Parti 22. dönem milletvekilli Semiha Öyüş, İl Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, İl Başkanı Sadık Atay, Söke İlçe Başkanı Mehmet Uyguntüzel, Söke Belediye Başkan adayı Ali Güzelyağdöken, kurucu başkanlardan Kenan Özcan, il genel meclis üyesi Esattin Kuru, Söke ilçe yönetim ve kadın Kolları"da katılarak Akif Pala"ya destek verdi.
Konuşması sık sık tezahüratlarla kesilen AK Parti Bağarası Belediye Başkan adayı Akif Pala, vatandaşların kendisine başkanlık görevini vermesi halinde Bağarasını uçuracak projeleri hayata geçirmeye hazır olduğunu söyledi. Pala öncelikle beldeye TOKİ"yi getirerek işe başlayacağını söyleyerek “Beldemizin daha yaşanabilir bir kent olması için yol, su, kanalizasyon, yağmur suyu gibi rutin hizmetler zaten olacak. Benim hedefim beldemizin ekonomik ve sosyal yaşamına canlılık katacağına inandığım meslek yüksek okulunu hizmete açmak” dedi.
Hükümetle yerel iktidarın buluşmasının bölgede güzel örneklerinin olduğunu dile getiren Pala, “Köyleri ile ilçe olmaya her zaman hak eden beldemiz Bağarası on bini aşkın nüfusu ile hizmet bekliyor .Bağarası için çare benim” diye konuştu.