Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mehmet Erdem; yaptığı yazılı açıklamayla Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan TEDAŞ İşletmelerinin özelleştirilmesi konusunda son günlerde yeniden gündeme gelen konularla ilgili açıklama yaptı. Söz konusu özelleştirmenin 1991 yılında gerçekleştirildiğini hatırlatan Erdem, ortada her hangi bir peşkeş çekme olayının olmadığını, olmuş olsa dahi bunun AK Parti'yle alakasının bulunmadığını belirtti.
Aydın, Denizli ve Muğla illerini kapsayan TEDAŞ İşletmelerinin özelleştirilmesinin 1991 yılında DYP-SHP koalisyonu döneminde gerçekleştirildiğini açıklayan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, bu koalisyonun Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanının Muzaffer Arıcı ve müsteşarının ise Mustafa Mendilcioğlu olduğunu kaydetti. Özelleştirme ihalesini Denizli'den Aydem A.Ş'nin kazandığını ifade eden Erdem açıklamasında, “Ancak itirazlar neticesinde hukuksal süreç başlamış olup, temyiz dahil hukuki aşamaların tümü tamamlanmıştır. Hukuk Aydem A.Ş'ni haklı bulmuş ve hükümetimize düşen ise mahkeme kararına uymak olmuştur ki bu bir mecburiyettir. Hal böyle iken bazı tarafların konuyu çok iyi bilmelerine rağmen, insaf ölçüleri dışına çıkarak, politik kaygılarla ve hükümeti yıpratmak amacıyla yaptıkları bazı asılsız açıklamaları üzüntüyle ve hayretle takip etmekteyiz” dedi.
AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, bahsi geçen özelleştirme işlemi ile ilgili bir sendikanın Aydın temsilcisinin bu konuda mevcut hükümeti itham eden sözler sarfettiğini kaydeden Erdem “Yapılan açıklamalar doğru ve insaflı bir yaklaşım değildir. Aydın, Denizli ve Muğla İllerimizi kapsayan TEDAŞ özelleştirmesi 'Peşkeş çekme' ise bu DYP-SHP koalisyonu döneminde yapılmıştır ve hukuki süreç sonunda bugüne gelinmiştir ki bundan başka yapacak bir şey varsa yada kim ne biliyorsa ortaya koymalıdır” ifadelerine yer verdi.