İsrail’in şartı ve Hamas ile varılan uzlaşma çerçevesinde Türkiye’ye iyi şartlarda sürgün hayatı çerçevesinde getirilen Filistinliler, bir süre toplu halde güvenli bir yerde misafir edilecek.
Dışişleri Bakanlığı ve Filistin Büyükelçiliği kaynaklarından alınan bilgilere göre İsrail, takas anlaşması çerçevesinde tahliye edilecek kişilerden 40 Filistinli tutuklunun üçüncü bir ülkeye gönderilmesi şartını ileri sürdü. Bu tutukluların gideceği ülkeler de Türkiye, Suriye ve Katar olarak belirlendi. Bunun üzerine Hamas’tan bir yetkili, önceki gün Türkiye’ye geldi. Hamas yetkilisi, önceki akşam Dışişleri Bakanlığı’nda Türkiye’ye getirilecek Filistinlilerin durumu konusunda görüşmelerde bulundu. Yetkili, kısa bir süre Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de görüştü.
Dışişleri Bakanlığı, Hamas’tan gelen kişilerin Türkiye’de kalmalarını istediklerine dair yazılı talepte bulunmalarını istedi.  Bunun üzerine, Türkiye’ye gelen Filistinlilerin kalması isteği yazılı olarak Türkiye’den istendi. Hamas yetkilisinin, bu kişilerin eylemlere katılmayacağı konusunda güvence verdikleri de belirtildi. Bu gelişmelerin ardından Türkiye, dün akşam saatlerinde Mısır-Kahire Havalimanı’na özel bir uçak gönderdi.
Özel uçağa, dün akşam saat 23.20 itibariyle biri kadın 11 Filistinli alındı. 11 Filistinli dün gece yarısı Ankara Esenboğa Havalimanı’na indi. Filistinlilerin bir süre toplu halde güvenli yerde misafir edileceği dile getirildi.   
 
 
 
 
Esenboğa’da şükür secdesi
Türkiye’den gönderilen özel uçakla Kahire’den Ankara’ya getirilen 1’i kadın 11 Filistinli’yi, Filistin’in Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf ile Dışişleri Bakanlığı’ndan bazı bürokratlar karşıladı. Uçaktan indikten sonra zafer işareti yapan Filistinliler, uçağın merdivenleri önünde “şükür secdesi” yaptılar. Buradan 2 ayrı araca alınan Filistinliler, eskortlar eşliğinde havalanından ayrıldı. Gazetecilerin önünden geçerken de zafer işareti yaparak, selam veren Filistinliler, kalacakları yere götürüldüler.