AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Kan ve organ bağışına dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenledikllerini ifade eden  Lions İnternational  118-R Yönetim Çevresi  Kan ve Organ Bağışı Komisyon Başkanı  ADÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Nuri Aydın  “Dernek olarak altıncı geleneksel atletizm yarışması ve şenliği düzenledik. Bu çerçevede Aydın’daki  8 engelli  okulundan seçilen öğrenciler arasında bir atletizm yarışması yaptık  ve dereceye girenlere katılım belgesi ile  madalyalarını verdik” dedi.  

Derneğin Ege Bölgesini de içine alan ve 118-R olarak adlandırılan Bölüm Başkanı Semra Konaklı ise etkinlik hakkında şu bilgileri verdi: “ABD ‘nin en köklü Sivil Toplum Kuruluşlarından olan Lions İnternational Derneği 206 ülkede bir buçuk milyon üyesi bulunan dernek. Türkiye’de ise  1963 yılından bu yana  faaliyet gösteriyor.  Türk Lionları Türkiye’de kendinden daha az şanslı olan insanların eğitim, sağlık, çevre ve diğer alanlarda hizmet veren  Atatürkçü bir dernek.  Lions İnternational Derneği’nin kuruluş günü  olan  8 Ekim “ Dünya Lions Hizmet Günü” olarak kabul ediliyor. Bu nedenle  biz bu hafta çeşitli etkinlikler düzenliyoruz.” 
Madalya töreninin ardından Sosyete Kokoreçcisi adlı mekanda engelli çocuklar için çeşitli ikramlar eşliğinde müzikli eğlence yapıldı. 
 
engelli-sporcular-(2).jpg
 
engelli-sporcular-(4).jpg
 
engelli-sporcular-(1).jpg