Katıldığı televizyon programında Efeler Belediyesi’nin kurucu başkanı olarak, göreve geldiğinden bu yana geçen 120 günlük süreci değerlendiren Mesut Özakcan, büyükşehire dönüşüm sonrasında ilçe belediyelerin azalan gelirlerinin artırılmasına yönelik ilginç bir öneri sunarak "Motorlu Taşıt Vergilerinin belediyelere devredilmesi gerektiğini" savundu. Başkan Özakcan ayrıca 4 aylık sürede, zorunlu hizmet birimlerinin aktif hale gelmesi için Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir çalışma yürüttüklerini kaydetti.

“MTV GELİRLERİ YEREL YÖNETİMLERE AKTARILMALI”
Büyükşehir Yasası ile ilçe belediyelerin ekonomik kaynaklarının, götürmesi gereken hizmetleri karşılayacak düzeyde olmaktan uzak olduğunu belirten Başkan Özakcan; “Belediyeler, görevleri gereği mücavir alanları içinde yaşayan tüm vatandaşların doğumdan ölüme kadar ihtiyaçlarına hitap eden hizmet alanına sahip. Yasal düzenleme yapılırken, verilecek hizmet giderlerini karşılayabilecek gelirler konusunda yeterince titiz düşünülmediği görülüyor. O yüzden tüm ilçe belediyelerin siyasi ayrım gözetmeden, ekonomik kaynaklarını güçlendirecek yeni düzenlemelere ihtiyaç vardır. Bu konuda dünyanın gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de Motorlu Taşıtlar Vergisi gelirlerinin yerel yönetimlere aktarılması çok doğru bir uygulama olacaktır. Motorlu taşıtların egzoz gazı kirliliği, motor gürültüsü, çevre kirliliği, park yeri ihtiyaçlarının giderilmesi ve diğer tüm müşkülat ve ekonomik bedelini belediyeler karşılarken; yerelde toplanan tüm vergi tutarlarını merkezi hükümet alıyor. Hizmetin bedelini belediyeler ödüyor, gelirini merkezi hükümet tahsil ediyor. Bu adil bir düzenleme değil diye inanıyorum. Bu tür vergi düzenlemelerinde; yerel yönetimlerin ihtiyaç ve giderleri gözetilerek, ilçe belediyelerin ekonomik durumları mutlaka güçlendirilmelidir. Bu konuda başlatacağımız çalışmalara, siyasi parti farkı gözetmeksizin, ülke çapında tüm ilçe belediyelerin destek olacağına inanıyorum” dedi.

Yeni kurulan Efeler Belediyesi’nin ilk günden itibaren aktif hale gelmesi için tüm birim amirleri ve personeli ile birlikte özveri ile çalışıldığını belirten Başkan Özakcan; kısa sürede oluşumu hemen hemen tamamlama aşamasına geldiklerini belirtti.

“ADALETLİ BİR DAĞILIM YAPILMADI”
Aydın’da Mal Paylaşım Komisyonunun yaptığı düzenleme sonrasında hizmet binası, hizmetlerin yapılmasında kullanılacak araçlar, araç parkı, fidanlık, birimlerin idari ve hizmet binaları ve bunun gibi personelimizin bir arada toplanacağı bir alanın dahi verilmediğini söyledi. Özakcan; “Aydın’da Mal Paylaşım Komisyonu tarafından Aydın İl Özel İdaresi tarafından adaletli bir dağılım yapılmadı maalesef. Bu hizmetlerimiz ve hizmet araçlarımız için yeni yerler arıyoruz” diye konuştu.
Efeler Belediyesi’nin yeni logosu konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Özakcan, logo üzerinde kullanılan figürlerin Efeler Belediyesi’ne çok yakıştığını söyledi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg
20140809aw164113_02.jpg