İşçi-Memur-Bağ-Kur Emeklileri Derneği (İMBED) Genel Başkanı Hamdi Öz, emekli maaşlarında makasın çok alan çok, az alana az zam verilmek üzere yine çok açıldığını belirterek, tek çarenin İntibak Yasası"nın çıkarılması olduğunu vurguladı.
İMBED Genel Başkanı Hamdi Öz, emekli zamları ve intibak yasasıyla ilgili dava hakkında açıklama yaptı. Başbakan Erdoğan"ın 2011 yılı emekli zamlarının teamüllerin dışında allayıp, pullayıp açıkladığını belirten Öz, zamların oransal zam yerine seyyanen yapılması yönündeki taleplerini yineledi. Çok alana çok, az alana az zam verilmek üzere makasın daha da açıldığına dikkat çeken Öz, tek çarenin İntibak Yasası"nın çıkarılması olduğunu vurguladı. Başbakanın zam açıklamasının İntibak Yasası"yla ilgili açtıkları davanın görüşülmesinden bir gün önce yapılmasının düşündürücü olduğunu vurgulayan Öz, “Hep söylediğimiz kurumun kötü yönetildiğidir. Keşke yanılsaydık, yine biz haklı çıktık” dedi.

-KARAR, ANAYASA MAHKEMESİ"NİN GEREKÇELİ KARARI İNCELENDİKTEN SONRA VERİLECEK-

2009 yılında açtıkları intibak yasasıyla ilgili 5"inci duruşmanın 13 Ekim"de yapıldığını anımsatan Öz, duruşmayla ilgili şu bilgileri verdi:

“İntibak Yasamızla ilgili duruşmamızda, Anayasa Mahkemesi"nin gerekçeli kararının incelendikten sonra karar verilmek üzere duruşmanın 22 Aralık saat 10.00"a bırakılmasına karar verildi. Bu arada Anayasa Mahkemesi"nin gerekçeli kararı bize tebliğ edildi. Bu karar inceledikten sonra açıklama yapacağız.”

-“YASA DIŞI KESİNTİLER İADE EDİLMEK ZORUNDA”

Danıştay 10. Dairesi"ne 2007 yılında İMBED tarafından açılan, 100 binlerce emekli dul ve yetimlerin maaşlarından kesilen, kanun gereği makbuz da verilmeyen yasa dışı aidatların iptal davasının talepleri doğrultusunda lehe sonuçlandığını aktaran Hamdi Öz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Maaşlarından kesinti yapılan emekli dul ve yetimlerimiz, Danıştay 10"uncu dairesinin kararına göre 2005 yılından itibaren SSK Yönetim Kurulu"nun Kararı"nı iptal ettiği için yapılan yasadışı kesintiler iade edilmek mecburiyetindedirler.”