Terör örgütü KCK'nın Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndaki oyununu Emniyet bozdu. ÖSYM tarafından düzenlenen memurluk ve üniversite sınavlarına sahte belgelerle adayların yerine başka kişilerin girmesini sağlayan KCK bağlantılı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. KPSS yapıldığı saatlerde gerçekleştirilen operasyonda 41 kişi gözaltına alındı.

KCK terör örgütünün kirli bir oyunu daha deşifre oldu. İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gelen bir ihbar üzerine yaklaşık 1 yıl süreyle sürdürdükleri araştırma ve takip sonrası örgütün sınav çetesini çökertti. Hazırlıklarını tamamlayan ekipler, dün ÖSYM tarafından düzenlenen YGS ve KPSS gibi sınavlara adayların yerine sahte belgelerle başka kişilerin girmesini sağladıkları ileri sürülen terör örgütü KCK ile bağlantılı suç örgütüne yönelik operasyon başlattı. İzmir'in yanı sıra Diyarbakır, Batman, Hakkâri, Gaziantep, Mardin, İstanbul ve Ankara'da eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonda, şebeke üyesi oldukları ileri sürülen 41 kişi gözaltına alındı.

Suç örgütünün, üniversiteye giriş ya da kamu kuruluşlarına yerleştirme amacıyla yapılan sınavlara, kendilerine yakın kişilerin yerine sahte belgelerle 'joker' adını verdikleri ve daha önce bu sınavlarda başarılı olmuş kişilerin girmesini sağladıkları ve bu kişileri üniversite ya da kamu kuruluşuna yerleştirdikleri iddia edildi. Örgütün bunun için adaylardan 20 bin lira para aldığı da iddialar arasında. Şebekenin ayrıca, üniversite ve kamu kuruluşlarına yerleştirdikleri bu kişileri KCK güdümünde kullandıkları ileri sürüldü. Bu şekilde sınavları kazanan üniversite öğrencileri ile araştırma görevlisi, avukat, öğretmenlerin de arasında olduğu 150'ye yakın kişinin tespit edildiği öğrenildi. Polisin takip sırasında yerine başkası sınava sokulan kişileri PKK lehine düzenlenen gösterilere katılırken görüntülediği öğrenildi.

Emniyet eşzamanlı operasyonlarını sürdürürken terör örgütüne yakınlığıyla bilinen bir internet sitesi, ilginç bir çarpıtmaya imza attı. Sitede, saat 16.30 sularında KPSS kitapçığına ait olduğu iddia edilen bazı sayfalar yayınlandı. 'KPSS'de şok iddia: Cemaat tarafından soru ve cevaplar dağıtıldı' başlığıyla verilen haberde, "Öğretmenlik ve kamudaki B grubu kadrolar için KPSS soru ve cevapları nın İstanbul'da cemaate bağlı dershaneler tarafından yandaşlarına dağıtıldığı iddia edildi." denildi. Haberin uydurma olduğu çok geçmeden ortaya çıktı. Yayınlanan sayfalar tek sütunluydu. Asıl soru kitapçığının sayfaları ise 2 sütundan oluşuyor ve her sütunda 2 ya da 3 soru yer alıyordu.

ÖSYM'DEN, ÇARPITMAYA YALANLAMA

Akşam saatlerinde ise ÖSYM'den konuyla ilgili yazılı bir açıklama geldi. Sınavın uygulaması esnasında, sınava sahte belgelerle girmeye çalışan, kendi yerine başkasının sınava girmesini sağlamaya çalışan kişilerin tespit edildiği belirtildi. Güvenlik güçlerinin yardımıyla bu kişilerin girişimlerinin sonuçsuz bırakıldığı, bu kişilere yönelik emniyet güçlerince yapılan operasyonlarda bazı kişilerin de gözaltına alındığı kaydedildi. Açıklamada, "Sınav binalarında görev alan tüm emniyet görevlileri ve diğer sınav görevlilerinin titiz çalışmalarıyla sınav sorularının sınav başladıktan sonra sınava giren bazı adaylarca sınav binaları dışına çıkarılması eylemlerinin gerçekleşmesine izin verilmemiş, bu eylemlere girişenler binalardaki emniyet görevlilerine teslim edilmiştir. Bazı adayların bireysel kopya girişimleri de sınav görevlileri tarafından engellenmiştir. Tüm bu eylemlerin sonuçsuz kalmasına rağmen, bazı internet sitelerinde sınav sorularına yönelik asılsız iddialar yer almaktadır. İddia edilen sorular incelendiğinde, kesinlikle ÖSYM'nin kullandığı görüntüde ve düzende olmadığı, imla kuralları, noktalama işaretleri, sorulardaki eksiklik vb. diğer detayların soruların, sınava giren aday veya adayların hafızasında tutarak bazı yayın organlarına kasıtlı olarak servis ettiği, sonradan zihinde tamamlanmış sorulardan oluştuğu görülmüştür. Kaldı ki iddia edildiği gibi eğitim bilimleri testinde Türkçe adlı bir bölüm bulunmamaktadır. Sınava girecek adayların, bu ve benzeri yanıltıcı durumlara itibar etmemeleri, Merkezimize ve sınavın güvenirliğine inançlarını kaybetmeden sınavın diğer oturumlarına katılmaları önemle hatırlatılır." denildi. ZAMAN