MHP lideri Bahçeli, partisinin demokratik açılımı protesto için “Bin Yıllık Kardeşliği Yaşa ve Yaşat” sloganıyla Tandoğan'da düzenlediği mitinge katıldı. DTP'nin kapatılmasından hemen sonraya denk gelen mitingde konuşan Bahçeli, “Bin yılın kaynaştırdığı Türk milleti üzerinde oynanan oyunlar boşa çıkmıştır” dedi. Mitingde Atatürk'ün sesinden Nutuk dinletildi. Halk oyunları ve sema gösterileri yapıldı. Bahçeli, Türkiye üzerinden oynanan oyunlara rağmen 'yıkılmadım ayaktayım' demek için Ankara'da toplandıklarını ifade etti. “Bin yılın kaynaştırdığı Türk milleti üzerinde oynanan oyunlar boşa çıkmıştır” diyen Bahçeli, kalabalığın bunun ifadesi olduğunu söyledi.

MİLLETE GÜVEN GELDİ

Bahçeli'nin konuşmasının bir bölümü şu şekilde: “Haykırışlarınız milletimize güven verdi. Duruşunuz yüreklerimize su serpti. 'Meydan boş değil, biz de varız' dediniz. Tahammül sınırına dayandığınızı gösterdiniz. Sesinizi dünya işitti. Haykırışlarınız Avrupa'ya ulaştı, Hasım yüreklere kaygı düşürdünüz. Dosta güven verdiniz, düşmana korku saldınız.”

BAHÇELİYE GÖRE HERKES HAİN

“Milletimiz ateşle imtihan edilmektedir. Sabrımız tahriklerle sınanmaktadır. Vahim durumun sorumlusu, AKP hükümetidir. Erdoğan'dır ve işbirlikçi lobileridir. Bunları iyi tanıyorsunuz. Bunlar bazen, kalemi kiralanmış yazarlardır. Üniversite zeminini kullanmaya çalışan mihraklardır. Siparişle sonuç çıkartan araştırma şirketleridir. Sahte aydınlardır. Göbeklerinden bağlanmış medyadır. Sözde sivil toplum işbirlikçileridir. Devletin resmi medya kurumunu işgal etmiş zihniyettir.”

ERDOĞAN BEDEL ÖDEYECEK

“Bozulan kardeşliğin bir bedeli olacaktır. Bunun bedelini Başbakan Erdoğan ve kadroları mutlaka ödeyecektir. Milliyetçi Hareket'in nefesi enselerinde olacaktır. Hesap sorma zamanı gelmektedir.”

Safınızı belirleyin

Karar ânının geldiğini ve herkesin tavrını belirlemek zorunda olduğunu belirten Bahçeli, “Milliyetçi Hareket'in sevdalıları kararını çoktan vermiştir. Tarafını belirlemiştir. Bizler kırılma noktasına kadar bükülmüş olan Türkiye'de tarafsız olamayız” dedi./yeni şafak