İngiliz üniversite öğrencisi öyle bir uygulama geliştirdi ki...
"Buluşalım mı?"İnternet ve iPhone için geliştirilen yeni bir uygulama, herhangi bir mekânda istediğiniz kişiyle tanışmaya imkan sağlıyor. İngiliz üniversite öğrencisi Rich Martell (21) tarafından hazırlanan Floxx isimli uygulamada kişi kendisiyle ilgili yabancılarla paylaşmaya hazır olduğu bilgileri kısaca yazıyor.

Program GPS yardımıyla çalışıyor. Bu sayede herhangi bir ortama girdiğinde bu bilgiler aynı yerde uygulamayı kullanan diğer kişiler tarafından görülebiliyor. Martell, “Çevrenizde beğendiğiniz biri olduğunda buluşmaya hazır olduğunuzu yazabilir ya da telefon numaranızı paylaşabilirsiniz.

Şimdilik 15 ülkede
Böylece karşınızdaki kişi sizin tanışmaya açık olduğunuzu bilir ve harekete geçer” dedi. Martell, Floxx uygulamasını 2010 yılında İngiltere"nin bazı üniversitelerinde FitFinder adıyla kullanıma sunmuştu. Ancak program kullanım yoğunluğu nedeniyle okulların internet ağında problem yaratınca kapatıldı. Geçtiğimiz hafta tekrar hizmete giren uygulamayı geliştiren Martell, Floxx"un bir gün facebook"tan bile daha popüler olacağını umuyor.