Ekonomik krizin etkisini azaltmak, reel sektörün nefes almasını sağlamak ve iç talebi canlandırmak amacıyla otomotiv ve konutun yanı sıra bazı sektörlerde Mart ayı ortasında başlayan ve dün sonra eren vergi indirimlerinin devam etmesi kararlaştırıldı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiden sorumlu dört bakan ile dün akşam saatlerinde toplantı yaptı. Bakanlar Kurulu Toplantısı'nın ardından Başbakanlık Yeni Bina'dan ayrılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Erdoğan'ın çağrısı saat 20.30 civarında, tekrar binaya döndüler. Başbakan Erdoğan'ın dört bakanla yaklaşık 2 saat süren toplantısında, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Katma Değer Vergisi'ndeki (KDV) indirimlerin süresinin sektörlerde azaltılarak uzatılması görüşüldü.

KÖŞK'E GÖNDERİLDİ
Saat 22.40 sıralarında sona eren toplantıda ÖTV ve KDV indirimlerinin sürmesi kararlaştırıldı. ÖTV ve KDV indirimlerine ilişkin Bakanlar Kurulu kararnamesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmak ve Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Çankaya Köşkü'ne gönderildi. Kararname, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.