Fiat CEO’su Sergio Marchionne Volkswagen’i öldürücü fiyat rekabeti yaratmakla suçlarken, VW de Marchionne’nin Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği’nin (ACEA) başkanlığından indirilmesini istedi.

Aynı zamanda ACEA başkanlığını yürüten Marchionne, geçtiğimiz günlerde Volkswagen’in agresif fiyat stratejisi uyguladığını söyleyerek, “Avrupa’da işler zaten yeterince kötü. Şimdiye kadar yaşadığım en zor zaman. Fiyatlandırma ve marjlarda adeta katliam yapılıyor” demişti.

ACEA’dan ayrılma tehdidi

Marchionne aynı zamanda Avrupa Birliği’ni (AB) göreve çağırarak otomotiv endüstrisinin bulunduğu duruma bir çözüm getirmesini istemişti.

Volkswagen Grubu, bu açıklamaya tepki göstermekte gecikmedi ve Marchionne’nin ACEA’nın başkanlığından indirilmesini istedi. VW, bununla da yetinmeyerek Marchionne’nin başkanlıkta kalması halinde ACEA’dan ayrılma tehdidinde bulundu.

VW Grubu’nun Satıştan Sorumlu Direktörü Christian Klinger, grubun fiyatlandırma stratejisinin normal piyasa koşulları içinde yapıldığını ve saldırgan olmadığı vurgularken, bu rekabetin ileriki dönemde daha da artacağına dikkat çekti. VW Sözcüsü Stephan Gruehsem de son açıklamaların, Marchionne’nin başkanlık yapmaya yetecek özellikleri taşımadığını gösterdiğini belirterek, “Fiat CEO’su, birliğin başkanlığından ayrılmalı, istifa etmelidir. VW ayrıca ACEA’dan ayrılmayı da düşünebilir” ifadesini kullandı.