Otomotiv sektörü, kriz nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıkları 2009 yılının son ayını iyi satış rakamlarıyla kapatmak için kampanya yarışına girdi. Fiat, bir GSM operatörü ile yaptığı anlaşma gereği firmanın hattını kullanan kamu çalışanlarına özel yüzde 20'ye varan indirim uygularken, yüzde 10 peşinatla 456 liradan başlayan taksit imkanlarıyla araç sahibi yapıyor.

4 BİN LİRALIK HEDİYE ÇEKİ

Ford Otosan'ın 50. yıl dönümü nedeniyle büyük indirimler sağladığı kampanya yarışında Renault, gazetelerde indirim çeki dağıtıyor. Bayilere 2 bin liralık indirim çekiyle giden tüketiciler, Symbol, Megane Hatchback, Megane Coupe, Megane Sport Tourer, Clio Hatchback, Clio Grand Tour ve Grand Scenic'in tüm versiyonlarında indirim alırken, 4 bin liralık çekle Laguna, Laguna Coupe ve Koleos'un bütün versiyonlarına indirimle sahip olabiliyor.

MOTORUNUZDAKİ 'GİZLİ GÜÇ'

Çekin üzerinde, 'Her bir indirim çeki bir kişi için bir araç alımında geçerlidir. Bu çeke konu olan indirim diğer çek ve indirimlerle birleştirilemez. İndirim çekleri çoğaltılamaz, üzerinde tahrifat yapılamaz' uyarısı da yer alıyor. Öte yandan araçların motorunu yöneten programda yapılan ve 'chip tuning' olarak adlandırılan değişiklik sayesinde, turboya sahip motorlarda yüzde 20-30, turbosuz motorlarda da yüzde 10'a varan güç artışı elde edilebiliyor./yeni şafak