Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla yazılı açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, genel olarak her 150 çocuktan birinin otistik olduğunun söylendiğini ancak sayının tam olarak bilinmediğini ancak otizmin bugün dünyadaki en yaygın nörolojik bozukluk olduğunu vurguladı.


Otizmli çocukların kendi isimleri söylendiğinde bile ilgisiz kalabildikleri gibi bir sehpanın etrafında saatlerce dönebileceklerini belirten Demirel, şunları söyledi: 

"Otizmli çocukların zeka sorunu genellikle yoktur ama iletişim problemi ki hem sözel iletişim de hem bedensel temasta kısıtlılıkları nedeniyle yanlış değerlendirilirler. Sorun nörolojik olmakla beraber genetik özellikleri henüz tanımlanamamıştır. Eğer erken tanı konulur ve aile doğru bilgilendirilir çocukta uygun eğitimi alabilirse sonuçlar neredeyse yarı vakada yüz güldürücü oluyor. Ama bu eğitimin başlama yaşının 3-4 yaştan sonraya kalmaması, düzenli ve sürekli olması gerekiyor. Nisan ayı 'Dünya Otizm Farkındalık Ayı'. 2 Nisan ise farkındalık günü. Farkında olmak isteyenler Yağmur Adam filmini izlesinler ve düşünsünler ben ne yapabilirim?"