Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kullanılmaya başlayan buluşun, giysilere döküldüğü andan itibaren yüksek derecedeki ateşe dahi dayandığı gözlendi. Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya da ekiplerin güvenliği için kullanmaya başladıkları taş suyunu test ettiklerini ve başarılı sonuca ulaştıklarını söyledi.

Yaz günlerinde artan yangın olaylarına karşı Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü de önlemlerini almaya devam ediyor. Ormanların yoğun olduğu bölgelerde oluşturulan ekipler tarafından yangına en kısa zamanda müdahale etmek için hazırlıkla tamamladı. Diğer yandan ekiplerin güvenli bir şekilde yangına müdahale etmeleri için yeni bir yöntem bulundu.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir firma, sıradan kaya parçalarını bazı işlemlerden geçirerek suya dönüştürüp, bunu yangınlara karşı koruyucu ürün olarak piyasaya sürdü. Taştan elde edilen sıvının sürüldüğü maddelere yanmazlık özelliği kazandıran sıvı, ahşapta 27 kat, en hızlı yanma özelliğine sahip olan pamukta 97 kat, kâğıtta ise 71 kat yanmayı azaltıyor.

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından da test edilen taş suyuna batırılmış giysinin, yüksek derecede alev tutulmasına rağmen kumaşın yanmadığı tespit edildi. Eskişehir Orman Bölge Müdürü Nadir Sarıkaya, “Taş suyu denilen bir suya elbiselerimizi batırdığımız zaman belirli bir miktarda kuruduktan sonra da yanmıyor. Bunu bir firma öğretiyor. Biz arkadaşlarımızın yangıncılarımızın güvenliği için mümkün olduğu kadar yanmayan elbiseler ile çalışma yapmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.