Kuyucak ilçesine bağlı Pamukören Beldesinde yaşayan Ağıl ailesi tarafından, trafik kazasında beyin ölümü gerçekleşen 6 yıllık evli ve 2 çocuk babası Ahmet Ağıl'ın organları bağışlandı. Dün öğle saatlerinde Ahmet Ağıl"ın ailesi ile yapılan görüşme ile organ bağışı için onay alınmasının hemen ardından nakil için zamanla yarış başlatıldı. Nazilli Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde 3 gündür beyin ölümü gerçekleşmiş bir vaziyette bekletilen Ahmet Ağıl (35)"ın böbrekleri, kalbi, karaciğeri ve korneası İzmir'den gelen ekiplere teslim edildi. İzmir'e götürülen organlar İzmirli hastalara umut olurken, Ahmet Ağıl geride gözü yaşlı bir eşle birlikte biri 5, diğeri 2 yaşında 2 çocuk bıraktı.
Ahmet Ağıl'ın kalbi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Ağustos ayından beri kalp bekleyen 19 yaşındaki Mustafa Maçın'a hayat verdi. Nazilli'den giden karaciğerlerin Kent Hastanesi'ne, böbreklerin Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, korneaların ise Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne uygun hastalara nakledilmek üzere götürüldü. İzmir"den gelen 3 ekip yarım saat ara ile polis eskortu eşliğinde İzmir"e gitti.
KAZANIN OLUŞUMU VE ORGAN BAĞIŞLAMA KARARI
Edinilen bilgiye göre; geçtiğimiz pazartesi gecesi Bozdoğan"dan Nazilli istikametine seyir halinde olan Kamil G. idaresindeki 09 H 8075 plakalı kamyonet Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü yakınlarında mıcıra kapılarak yoldan çıkmıştı. Kaza sonrasında araç sürücüsü Kamil G. ve yanındaki İbrahim T. yara almadan kurtulurken, Ahmet Ağıl (35) başına aldığı darbe sonucu ağır yaralanmıştı. 112 Acil Servis Ekibi ile Nazilli Devlet Hastanesine kaldırılan Ahmet Ağıl, Pazartesi gününden Perşembe gününe kadar yoğun bakım ünitesinde tedavi edilmekteydi. İlk gün beyin ölümü gerçekleştiği belirlenen Ağıl"ın yaşama dönme umudu kalmayınca 10 yıl yanında çalıştığı Obam Restoranın sahibi Eyüp Şenol"un devreye girerek Ağıl"ın organlarını bağışlaması yönünde aileye öneride bulundu. 2 gün süren beklemenin ardından acılı eş Gülşen Ağıl (29) aile büyüklerine danışarak eşinin organlarını bağışlamaya karar verdi.