Ordu Devlet Hastanesi Organ ve Doku Koordinatörü Nafiye Sonkaya, yaptığı yazılı açıklamada, Ortaköy köyünde yaşayan Alakuş'un beyin kanaması geçirmesi nedeniyle Ordu Devlet Hastanesine getirildiğini, tedavi altına alınan Alakuş'un geçen cumartesi günü beyin ölümünün gerçekleştiğini belirtti.

Yaşlı kadının ailesine durumun anlattıklarını ve organ bağışı konusunda destek istediklerini ifade eden Sonkaya, ailenin onayının ardından Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçilerek Hatuncuk Alakuş'un dokusunun Ulusal Organ Bekleme Listesinde bekleyen hastaların doku uyumlarıyla karşılaştırıldığını kaydetti.

''85 YAŞINDA ORGAN BAĞIŞI OLABİLECEĞİ DE İSPATLANDI''

Sonkaya, yapılan karşılaştırma sonucu yaşlı kadından alınan iki böbreğinin Erzurum Atatürk Üniversitesine, karaciğerinin de Ankara Yüksek İhtisas Hastanesine acil ihtiyacı olan hastalara nakledilmek üzere gönderildiğini bildirdi.

Hatuncuk Alakuş'un organlarının bağışlanmasıyla Türkiye'de bir ilkin gerçekleştiğini ve 85 yaşındaki bir kişiden organ bağışı olabileceğinin ispatlanmış olduğuna işaret eden Sonkara, organ bağışında bulunan Alakuş ailesine teşekkür ettiklerini belirtti.

Sonkaya, bu yıl hastanede 5 organ bağışı yapıldığını bildirdi.

AA