İsrail’in istihbarat örgütlerine yakınlığıyla bilinen Debka sitesi, Suriye rejiminin kimyasal silahlarının Lübnan’a kaydırılmaya başlanması olasılığının karşılığında “İsrailli, Türk ve Ürdünlü orduları ile Ortadoğu’daki ABD’li güçlerin hazır durumuna geçtiği”ni öne sürdü.

Üç ordunun “uyum içinde” harekete geçerek hazır duruma geldiğini belirten Debka, Suriye’nin kimyasal silahlarının Doğu Lübnan’daki Hizbullah’ın kontrolündeki Beka Vadisine kaydırılmasının sadece iki saat alacağının altını çizdi.

“Debkafile Eksklüsif” logosu ile verilen haberde silahların Beka Vadisine ulaşmasının, Hizbullah’a karşı “savaş” anlamına geleceği için ABD ve İsrail’in, bu silahların sınırın öteki tarafına geçilmeden engellenmesini tercih ettikleri yazıldı.

Haberinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Pazar günü konuya ilişkin açıklamalarına dikkat çeken Debka, Netanyahu'nun, Suriye rejiminin çökmesi ve kimyasal silahların bazı grupların eline düşmesi riski halinde harekete geçeceklerini belirtirken Suriye’nin silah stokları için sarfettiği “ortak bir kaygı” sözleriyle “İsrailli, Türk ve Ürdünlü orduları” ile ABD’nin bölgedeki güçlerini kastettiği öne sürüldü.