Batman'ın Sason ilçesinde bir uzman çavuşun şehit, bir uzman çavuşun da yaralandığı olayla ilgili yapılan soruşturmada, Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma olay yerinden toplanan kovanların koruculara ait silahlardan atıldığı belirlendi. Çekirdeklerinin bulunmaması nedeniyle mermilerin hangi silahtan atıldığı ise henüz belirlenemedi.

Batman'ın Sason ilçesinde düzenlenen operasyonda Jandarma Uzman Çavuş Serkan İpek'in (24) şehit olduğu ve bir uzman çavuşun da yaralandığı olayla ilgili olarak Kulp Cumhuriyet Savcılığının başlattığı operasyon sürüyor. Soruşturma kapsamında Kulp Cumhuriyet Savcılığınca el konulan koruculara ait 3 uzun namlulu silah ve olay bölgesinde toplanan 9 boş kovanla ilgili kriminal inceleme tamamlandı.

Kovanların üç korucuya ait silahlardan atıldığının belirlendiği ancak, uzman çavuşu şehit eden mermi çekirdekleri bulunamadığı için kurşunun tam olarak hangi silahtan atıldığı tespit edilemediği kaydedildi.

Balistik raporunun soruşturmayı yürüten Kulp Cumhuriyet Savcılığına gönderildiği ve İpek'i şehit eden kurşunun tam olarak hangi silahtan çıktığını belirleme çalmalarının devam ettiği kaydedildi.

Sason kırsal kesiminde 17 Ocak 2010 tarihinde meydana gelen olayda uzman çavuş Serkan İpek (24) şehit olmuş, bir uzman çavuş da yaralanmıştı. Olaydan sonra Kulp Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında “şüpheli” sıfatıyla 3 korucunun ifadesi alınmış ve olay yerindeki boş kovanların toplanmasından sonra, tedbir amacıyla korucuların silahlarına el konulmuştu. Silah ve 9 boş kovan balistik incelemeye gönderilmişti./akşam