Geçen yılbaşı gecesi bir trafik kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Tuğçe Sakarya yeni yılın ilk günü ailesi ve yakınları tarafından mezarı başında anıldı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Tuğçe'nin annesi Semra Bolat ile ağabeyi Eren Sakarya ölümünün 1'inci yılında Tuğçe için gazetelere ilan verdi. Aile ilanda Tuğçe'yi ne kadar özlediklerini belirterek, Tuğçe'nin yakınlarına 2009'un ilk günü Tuğçe'nin kabrine gelme çağrısında bulundu. Yeni yılın ilk gününde Tuğçe'nin kartondan yapılmış beyaz güvercin ve çiçeklerle süslenen mezarı başına önce anneannesi ile dedesi geldi. Daha sonra da yakınları ve Tuğçe'nin hayatını kaybettiği kazada yanında bulunan ve kazayı yaralı olarak atlatan arkadaşı İpek Tümay geldi.

ONU ÇOK ÖZLÜYORUM

Gözyaşlarına boğulan anne Semra Bolat, bir annenin çocuğunu kaybetmesinin çok acı olduğunu söyleyerek, "Benim en üzüldüğüm şey benim çocuğumu öldüren adamın dışarıda olması, ceza almamış olması, hala dışarda elini kolunu sallıyor olması bu beni çok rahatsız ediyor. Türkiye'de bir takım yasaların çok kolay uygulanmadığını görüyorum. Yani niçin bu adam dışarda onu anlamıyorum ben. Biz bu kadar acı çekiyoruz, o rahat rahat ikinci yılbaşısını yaptı, eğlencesini yaptı belki de. Belki de rahat değildir ama yasaların çok iyi uygulanmadığını düşünüyorum. Bu trafik cezalarıyla ilgili bir yasa yok diye düşünüyorum" diye konuştu. Kızı Tuğçe'nin her türlü tedbidir aldığını anlatan Semra Bolat, "Kızım her türlü tedbiri aldığı halde bir başkası tarafından öldürüldü. Haketmediği birşeydi bu. Onu çok özlüyorum" dedi. Bolat, davanın seyrine ilişkin de bilgi vererek, "Raporda yüzde 100 suçlu bulunduğu halde bir üst mahkemeye başvurdular. Tekrar bir rapor istediler avukat takip ediyor. Marta atıldı tekrar. Düşünsenize 1 yılı geçti, Martta da ne olacağı belli değil. Ben bundan çok rahatsız oluyorum bitsin artık. Tabi ki, kızımı geri getirmeyecek onun ceza alması ama bir başkasına olmasın bu artık. İnsanlar bu kadar rahat olmasın biraz kurallara uysunlar" diye konuştu. Bahçeşehir Üniversitesi Gazetecilik Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Tuğçe Sakarya, 31 Aralık 2007 gecesi arkadaşı İpek Tümay'la beraber gittiği Kenan Doğulu konserinden dönüşte bindiği taksiye bir minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybetmişti. Tuğçe'nin hayatını kaybettiği kazada taksiye çarpan minibüsün sürücüsü olay yerinde durmayarak kaçmıştı. Daha sonra yakalanan minübüs sürücüsü 5 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. HÜRRİYET