Haftada bir gün pazara gelen köylü bayanlar ev ekonomisine katkıda bulunabilmek için bir hafta boyunca evlerinde ürettiklerini pazarda satıyorlar.
Aydın"da Salı günleri sokak aralarında kurulan semt pazarı köylü kadınların gelir kapısı oldu. Haftanın altı günü evlerinde ürettikleri gıda maddelerini pazara getiren köylü kadınlarının ürünleri normal pazarcıların sattıkları ürünlerden daha çok rağbet görüyor.
Pazar günü olan Salı günü dışında evlerinde gıda maddesi olarak akla gelen bütün ürünleri üretmeye çalışan köylü kadınlar pazara, yoğurt, tereyağı, kesik, ekmek, salça, pekmez, zeytin, incir, kestane, ot, kuru biber, tavuk, soğan, portakal, üzüm gibi gıda maddeleri getiriyorlar.
Pazara getirdikleri ürünlerin tamamının kendi el emekleri olduğunu belirten 74 yaşındaki Fatma Bodur, pazarda sattıkları ürünlerin gelirleriyle ev ekonomisine katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi. Çiftçilik yaparak geçim savaşı verdiklerini belirten Fatma Nine, kendi ürünlerini tüccara satmak yerine direk vatandaşa satarak daha iyi para kazandıklarını kaydetti.
Evde yaptığı ekmekleri Salı pazarında satan 49 yaşındaki Birgül Uydacı ise, sabahın erken saatlerinde kalkarak hafta boyunca hazırladıkları ürünleri pazara getirdiklerini belirterek, tamamen doğal ve organik ürünleri satarak hayat mücadelesi verdiklerini ifade etti.
Salı pazarının her köşesinde rastlamanın mümkün olduğu köylü bayanların sattıkları ürünlerin tamamı organik.