Umurlu'da yoldan çıkan bir süt tankeri önce bir eve ve eklentisindeki bakkala ardından kahvehaneye daldı. Sabahın erken saatlerinde meydana gelen olayda can kaybının yaşanmaması teselli kaynağı olurken, olayın meydana geldiği binada yaşayanlar kazayı deprem zannetti.
Edinilen bilgiye göre Bilecik"ten aldığı sütü İzmir"e götürmekte olan İ.E. yönetimindeki 15 NH 573 plakalı süt tankeri Umurlu Beldesi"ne girdiğinde direksiyon hakimiyetini kaybederek önce bankete indi. Ardından önünde ne varsa yıktı geçti. İlk olarak Telekom"a ait bir direği kıran kamyon daha sonmda bir bölümü bakkal olarak kullanılan evi yıktı, ardından bakkalın tezgahları ve dolaplarını sürükleyerek kıraathaneye daldı. Kıraathanenin önündeki masa ve sandalyeleri de sürükleyen süt tankeri Tedaş"a ait beton direğe çarptıktan sonra durdu.
Büyük bir gürültü ile uyanan çevre sakinleri hemen olay yerine koşarken, kamyonun çarptığı binalar ve bitişiğinde oturanlar kazayı deprem zannetti.
Feci kazada hafif yaralanan kamyon sürücüsü ambulansla hastaneye kaldırılırken,tankerden sızan sütler de sokaklara yayıldı. Olay yerine çağrılan başka bir tankerle kaza yapan tankerdeki süt tahliye edildi.
Kazanın sabahın erken saatlerinde meydana gelmesi, kıraathanede ve bakkalda kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi. Bakkalı ve evi kaza sonucu yıkılan Bedriye Akbulut, çok korktuklarını söyledi.
Kaza ile ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü ve kamyon sürücüsü İ.E"nin durumunun iyi olduğu bildirildi.