Arjantinli oyuncunun futbol oynayabilmesinin, ancak çok çalışıp, kasları güçlendirmesinden geçtiği, bu durumda kıkırdakların yükünün hafifleyip, ağrıların yok olacağı belirtildi

Galatasaray maçının ardından tedavi için İtalya"ya giden ve uzun süredir burada bulunan Beşiktaş Kaptanı Delgado"nun futbol yaşamının bile tehlikede olduğu belirtildi.
Kondrolizis (kıkırdağın ayrılması) rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Bologna"da serum tedavisi gören oyuncunun, 6 Şubat"ta İstanbul"da olacağı ancak futbol oynama ihtimalinin zayıf olduğu belirtildi. Arjantinli oyuncunun durumunu öğrenmek için kondisyoner Stephano Marrone"yi İtalya"ya gönderen siyah-beyazlılar, Delgado"ya daha yaz aylarında teşhis koyduklarını ancak futbolcunun, verilen ekstra çalışma programını ihmal ettiği için bu duruma gelindiği vurgulandı.
Delgado"dan alınan kandan serum elde ederek kıkırdağı yıkayan İtalyan uzmanların, teşhis amaçlı olarak atroskopi yapmak istedikleri, ancak bu durumda Delgado"nun dönüşünün 3-4 hafta daha uzayabileceği belirtildi. Kulüp doktorları, kıkırdak rahatsızlığının ömür boyu sürdüğünü, ağrılarından kurtulmasının tek yolunun çok çalışmakla olabileceğini belirttiler. Aynı durumda bulunan Rüştü"yü örnek gösteren uzmanlar, “Bu tür rahatsızlıklarda, futbolcular antrenman sonrasında ekstra cybex idmanı yapmalı. Adale güçlenirse, kıkırdak üzerine baskı azalır, ağrı da ortadan kalkar. Aksi taktirde acı çektiği için futbol oynayamaz” diye konuştular.

Bu yüzden Yusuf
Siyah-beyazlı yönetimin, Delgado"nun durumundaki belirsizlik nedeniyle Yusuf Şimşek"i transfer ettikleri ifade edildi. Ancak, futbolcunun bu durumunu bilen kulübün, Arjantinli futbolcunun bonservisini 7 milyon 750 bin dolara neden aldığı da anlaşılamadı.

Ümraniye Hastanesi!
Uzun süren sakatlığının ardından geçen hafta takıma katılan, kupada iki gol atan Bobo, bu kez sol ayak parmağındaki enfeksiyondan dolayı dünkü çalışmada yer almadı. Golcü dışında beş oyuncunun daha antrenmana çıkmadığı açıklandı. Antalya maçının hazırlıklarını devam ettiren siyah-beyazlı ekipte Delgado ve Ekrem"in tedavisinin sürdüğünü belirten kulüp doktoru Ayhan Optur, Zapotocny"nin fizyoterapist eşliğinde hafif idmanlara başladığını söyledi. Toraman"ın gribal enfeksiyon geçirmesi nedeniyle dünkü idmanda yer almadığını ifade eden Dr. Optur, Serdar Kurtuluş"un ise sol alt baldırında ödem meydana geldiği için bugünkü idmana dahil edilmediğini dile getirdi. Optur, Bobo, Serdar Kurtuluş ve Toraman"ın bugün takımla birlikte olacağını sözlerine ekledi.


MİLLİYET