Hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düştüğü Sivas"ta, plastik bir su kovasına konularak önceki akşam sokağa terk edilen göbek bağı henüz kesilmemiş bebek, donmak üzereyken bulundu.

Bir vatandaşın "Altuntabak mahallesi Altuntabak caddesinde yol kenarında plastik bir su kovası içinde battaniyeye sarılmış bir canlının olduğu" yönündeki ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, kova içinde çıplak vaziyette üzerine bir örtü ve battaniye sarılmış bebek olduğunu gördü. Bebeği soğuktan korumak için polis aracına alan ekipler ambulans çağırdı.
Sağlık ekipleri, erkek olan ve göbek bağı henüz kesilmeyen, vücudunda morluklar görülen bebeğe ilk müdahaleyi ambulansta yaptı. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yenidoğan servisinde tedavi altına alınan bebeğin, hastaneye getirildiğinde kötü olan sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.
Hemşireler, durumuna çok üzüldükleri bebeğe, bundan sonraki yaşamında karşılaşacağı zorluklara tek başına göğüs gerebilmesi için "Yaman" ismini verdi. Bebeğin, tedavisinin ardından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı çocuk yuvasına teslim edileceği bildirildi.

Milliyet