Çaybaşı ilçesine bağlı 10 haneli 60 nüfuslu Akbaba köyü sakinleri, köylerindeki patika yoldan asfalta kadar 1 kilometrelik mesafenin yapılmamasından dolayı büyük sıkıntı yaşıyor.

Aracın patika yoldan çıkamaması sebebiyle hastalarını kucakta ya da tabut içerisinde hastaneye götüren vatandaşların mücadelesi görenleri şaşkına çevirirken, iki bacağı alçıda olan 70 yaşındaki Hatice Uğur'u doktora götürmek için tabutla asfalta indiren vatandaşlar, yaşlı kadını buradan otomobille doktora götürdü.

Eşinin yürüyemediğini ve bu nedenle tabuta koyduklarını dile getiren Talip Uğur, "Yolumuz yok. Karayoluna kadar çamur çorak içinde yürüyoruz. Hastalarımızı tabutta taşımamızın nedeni hem rahat oluyor hem de dengede tutuyoruz. Ölmeden tabuta da girdik. Hasta taşımayı bırakın, yürümenin bile çok zor olduğu patika yoldan evimize gidip geliyoruz. Kışın okula giden çocuklar da, çamur ve suyun içinde gelip gidiyor" dedi.

Hatice Uğur'un oğlu Mehmet Uğur da, yolun bir türlü yapılamamasına isyan etti. Defalarca dilekçe verdiklerini, ancak bazı sebeplerden dolayı yollarının bir türlü yapılamadığını belirten Mehmet Uğur, "Bu yolu bir de kar yağdığı zaman düşüneceksin. Artık hastalarımızı nasıl doktora götürürüz hesap edin" diye konuştu.