Genel kurul ile Azbazdar"ın TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanlığı"na seçilmesini “Olması gereken oldu” şeklinde değerlendiren Necdet Özekmekçi; “Söke"nin TARİŞ yönetiminde yer alması kadar doğal bir şey yok” dedi.
Üreticinin sıkıntı içinde olduğunu bu sıkıntıların üreticilere hizmet evren Söke Ovası Sulama Birliği"ni de etkilediğini söyleyen Söke Belediye Başkanı ve Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi, TARİŞ Pamuk Birliği seçimleri ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “TARİŞ"in kooperatifleri içinde en büyüğü Söke. Son iki yıldır Söke Pamuk Kooperatifi tarafından alınan pamuk tüm bölgede üretilen pamuğun %50"sini oluşturuyor. Söke"nin TARİŞ Pamuk Birliği yönetiminde yer almasından, yönetimin Söke"de olması kadar doğal bir şey olamaz” diye konuştu.
Mehmet Beliğ Azbazdar"ın TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı olmasından dolayı umutlu olduklarını belirten söyleyen Söke Belediye Başkanı ve Söke Ovası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi; “İnşallah gerekli kaynak sağlanarak TARİŞ içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulur. TARİŞ"in içinde bulunduğu sıkıntıları aşması için devlette üzerine düşeni yaparak, gereken desteği vermelidir. TARİŞ Pamuk Birliği genel kurulunda bulunan kendiside üretici camiasından gelen iktidar Milletvekili Ahmet Ertürk"de bulunuyordu. Sıkıntıları gerekli yerlere ileteceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
Söke Belediye Başkanı ve Söke Ov ası Sulama Birliği Başkanı Necdet Özekmekçi, Mehmet Beliğ Azbazdar Başkanlığı"ndaki TARİŞ yönetimine başarılar diledi.
Söke Ovası"nda yaşanan sıkıntılar nedeniyle 100 bin dekar arazinin el değiştirmek üzere olduğunu belirten Başkan Özekmekçi; “Üreticilerin çoğu bankaların kıskacı altında. Üreticiler arazilerini satışa çıkarmış durumda. Arazi fiyatları oldukça düşük. Ancak sıkıntılardan dolayı satışa çıkan araziler dahi satılamıyor” dedi.