Bingöl'deki birliğinden izinli olarak gittiği Van’da, bir alışveriş merkezinde depreme yakalanarak çöken binanın altında hayatını kaybeden 30 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Serhat Özdemir’in cenazesi, Mersin’de toprağa verildi.
 
Dün akşam cenazesi uçakla Adana’ya oradan da Mersin’e getirilen evli ve 2 çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Serhat Özdemir için Muğdat Camii’nde tören düzenlendi. Mersin İl Jandarma Komutanı Bedri Dursun ile CHP Mersin Milletvekili İsa Gök’ün de katıldığı törende, uzman çavuşun felçli 60 yaşındaki babası Sinan ve annesi 58 yaşındaki Sanem Özdemir ile eşi Serpil Özdemir ve kız kardeşleri Sevilay ile Seval Özdemir gözyaşlarına boğuldu. Özdemir’in tabutuna sarılarak ağlayan yakınları fenalık geçirdi. Serhat Özdemir’in babası Sinan Özdemir’e, camide bulunan sağlık görevlilerince sakinleştirici iğne yapıldı. Jandarma Komutanı Albay Bedri Dursun da anne ile babanın elini öperek başsağlığı dileklerinde bulundu. Serpil Özdemir, eşinin ardından "Yiğit seni çağırıyor, Mert seni çağırıyor, Serhat, çocuklarını unutma, onları bırakıp gidemezsin, bizleri unutma" diye ağıt yaktı.
 
Burada kılınan cenaze namazının ardından Uzman Çavuş Serhat Özdemir’in cenazesi götürüldüğü merkez Yenişehir İlçesi Menteş Mezarlığı’nda toprağa verildi.