Şanlıurfa E Tipi Kapalı Cezaevi'nde çıkan yangında hayatını kaybeden 13 tutuklu ve mahkum arasında yer alan Mehmet Satış'ın babası Mehmet Satış, oğlunu son gördüğünde sıcak havadan dolayı koğuşta zorluk yaşadığını anlattığını söyledi.

Gaziantep'te Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na bağlı Otopsi Merkezi'nin önünde oğlunun cenazesini almak için bekleyen baba Satış, çocuğunu kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşadığını ifade etti. Oğlunun hiç suçu olmadığını, ancak hırsızlık yapan arkadaşları yüzünden başının derde girdiğini anlatan Satış, "Oğlum 15 gün önce C-15 koğuşuna verildi. Daha önce başka bir yerdeydi. Mahkemesi de devam ediyordu. 4 gün sonra duruşmaya katılacak, belki de serbest bırakılacaktı." dedi.

Oğlunun karıştığı iddia edilen olayın mağdurunun kendisine para verilmesini dahi teklif ettiğini, ancak oğlunun suçsuz olmasından dolayı bunu kabul etmediğini anlatan baba Satış, 18 yaşında olduğunu söylediği oğlunun, cezaevi koşullarından yakındığını kaydetti. Oğlunun kendisine 'Baba sıcaktan yanıyoruz' dediğini aktaran baba Satış, şimdi yaşanan olayın da peşini bırakmayacaklarını dile getirdi.

Cezaevi şartlarını kendisinin de çok iyi bildiğini ifade eden Satış, 5 kişinin yaralı olarak kurtulmasının soru işaretleri doğurduğunu söyledi. Yaralı sayısının daha fazla olduğuna inandığını kaydeden Satış, yangının kavgadan dolayı çıktığının da inandırıcı olmadığını vurguladı. Satış, "Ben oğlum cezaevinde, başına orada bir şey gelmez, daha güvende derken, şimdi cenazesini almaya geldim." diyerek üzüntüsünü dile getirdi.