CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, 6 bomba arama köpeğinin arabada unutulduğu için, sıcaktan ve havasızlıktan telef olduğu iddiasını Meclis gündemine getirdi.

Sevigen, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 6 köpeğin, emniyet görevlilerince arabada unutulduğu için sıcaktan ve havasızlıktan talihsiz bir şekilde telef olduklarının belirtildiğini kaydetti.

''Polisin araç kapılarını kilitleyerek telef olmalarına sebep olduğu 6 bomba arama köpeği sayısız operasyonlarda kahramanlıklar yapmışlar, bir çok operasyonu başarı ile sonuçlandırmışlardı'' ifadesini kullanan Sevigen, köpeklerin telef olmasının, tarif edilemeyecek kadar ciddi bir sorumsuzluk örneği olduğunu bildirdi.

CHP'li Sevigen, önergesinde şu soruları yöneltti:

''Arabada kilitli kaldıkları için sıcak ve havasızlık nedeniyle köpeklerin telef olmasına yol açanlar hakkında inceleme başlatılmış mıdır? Köpeklerin eğitiminden kimler sorumludur? Sorumlu olan polisler gerekli eğitimi almışlar mıdır?

Operasyonlarda insandan daha faydalı olduğu bilinen bu köpeklerin cinsleri ve adları nelerdir? Telef olan köpekler ile kaç operasyona gidilmiştir?'' - haber 7