Olay, 9 Temmuz"da Anadolu Mahallesi 881 sokak içerisinde meydana geldi. Önceden birbirlerini tanıyan Eyüp Yavuz, Adnan Oruç"un nikahsız eşi G.G. ile evlenmek istedi. Ancak G.G., Eyüp Yavuz"un teklifini kabul etmeyip Adnan Oruç ile birlikteliğini sürdürdü. Bunun üzerine Eyüp Yavuz da G.G."nin yeğeni S.G. ile evlendi. Ancak Eyüp Yavuz, Adnan Oruç"un evde olmadığı zamanlar evine giderek iddiaya göre G.G."ye “Seni bu adamın elinden alacağım. Genelevine satacağım” dedi. G.G."nin ziyarete gittiği dayısı Tekin G."nin evine giden Eyüp Yavuz, burada da Adnan Oruç"a gıyabında küfrederek, öldüreceğini söyledi. Hakkında söylenenleri ve küfürleri mahalle sakinlerinden duyan Adnan Oruç, olay günü karşılaştığı Eyüp Yavuz"un tekrar küfrederek hakarette bulunması üzerine üzerinde bulunan tabancayı çekerek ateş etti. Eyüp Yavuz, vücuduna isabet eden kurşunlarla olay yerinde yaşamını yitirirken, yanında bulunan Murat Öksüz yaralandı.


"KENDİSİNİ ÖLDÜRÜP, KARISINI SATARIZ"
Olaydan sonra Adnan Oruç ile olaya karıştıkları iddia edilen 32 yaşındaki Mutafa Akkurt ve aynı yaştaki Selim Yamaner yakalandı. Şüphelilerden Adnan Oruç tutuklanırken diğerleri serbest bırakıldı. Adnan Oruç mahkemede verdiği ifadesinde şunları anlattı: “Ben olay günü meyve alıyordum. Eyüp yanında Murat ile geldi. Cezaevinde yatan bazı kişiler için para topladıklarını söyledi. Ben de "mahkum babası mıyım diyerek"para vermedim. Bunun üzerine Eyüp "Para vermezse kendisini öldürüp, karısını satıp yine para kazanacağız" dedi. Murat da "Bunun eşi para etmez" dedi. Eyüp elini beline atınca ben de üzerimde taşıdığım silahla ateş ettim. Murat da elindeki ekmek bıçağıyla arkama dolanınca gelmemesi için uyardım. Eyüp"ün elindeki bıçakla üzerime geldiğini görünce tekrar ateş ettim. Daha sonra Murat"ın da küfrederek üzerime geldiğini görünce ona da 2- 3 el ateş ettim.” Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Odnan Oruç hakkında "adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu, "adam öldürmeye teşebbüs" suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası istedi.

Ayrıca, Mustafa Akkurt hakkında "adam öldürme suçunu azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu, "adam öldürmeye teşebbüs suçuna azmettirme" suçundan 15 yıla kadar, Selim Yamaner hakkında da "adam öldürme suçuna yardım etmek" suçundan 20 yıla kadar, "adam öldürmeye teşebbüs suçuna yardım etmek" suçundan da 15 yıla kadar hapis istendi.
DHA