Eski rol arkadaşı Yasemin Ergene"ye yazdığı iddia edilen şarkı için Keremcem; “Amacım polemik yaratmak olsa her yere çıkıp, konuşurdum” diyor.
Albüm nasıl gidiyor?

Albüm güzel gidiyor.

Beklediğin kadar ses getirdi mi?

Ses getirdi mi bilemeyeceğim, ama konserlerde şarkıları ne kadar sevdiklerini test ediyorum. 23 Mayıs"ta Bostancı Gösteri Merkezi"nde verdiğim konserde de şarkıları ne kadar sevdiklerini gördüm. Bu da benim için yeterli.

Bir dizide yer alsan, rol arkadaşına yaklaşımında duygusal açıdan bu sefer daha profesyonelce mi davranırsın?

Hayır, onun için özel bir çaba sarfetmek doğru değil bence. Sonuçta orada büyük ihtimalle iki sevgiliyi canlandırıyorsunuzdur. Öyle bir mesafe koymak oyunu da etkileyecektir. Zaten o mesafeyi koysanız da konuşulacaktır. İnsanların ağzı torba değil. O yüzden öyle bir şey yapmamak lazım. Aksine ne kadar sıcak bir ortam varsa rol arkadaşınızla, o kadar iyi ve enerjisi yüksek bir iş çıkıyor.

Hayranların genelde 15-16 yaş civarında. Kendi yaşınla birlikte dinleyici kitlenin yaşı da büyük olsun istemez misin?

Büyüdüler onlar da. 15 - 16 yaşındakiler şimdi 20 - 21 yaşında oldular. Hala beni dinlemeye ve takip etmeye devam ediyorlar; ama bir yandan yeni 15 - 16 yaşındakiler geliyor. Bu çok güzel bir şey. Onlar sağlam ve sadık dinleyiciler oldular bana.

Seksi olmanın albüm satışlarını etkileyeceğini düşünüyor musun? Mesela seni de Tarkan, Gökhan Özen gibi dans şovları ve kıyafetleriyle görebilecek miyiz?

Bu aslında insanın nasıl göründüğüyle değil, nasıl durduğuyla alakalı bir şey. Yoksa benim de ilk çıktığımda takım elbisemin önü açıktı. Seksapeli dansınla veya sahne duruşunla yaparsın, o başka bir şey. Sizin oluşunuzla ilgili bir şey. O da bir duruş, benimki de bir duruş. Bu onlara seksi mi gelir şirin mi gelir bilmiyorum.

Konserlerinde hiç unutamadığın bir anın oldu mu?

Düştüm! Sahneye çıkarken “Ferrari” şarkısındaki gibi koşarak sahneye çıkmak istedim ama takıldım ve yere kapaklandım!

Ferrari şarkısıyla birlikte özel hayatın daha çok ön plana çıktı. Fakat özel hayatını konuşmaktan hoşlanmıyorsun. Şarkıyı albüme koyarken özel hayatının konuşulacağını düşünmedin mi?

Tabii ki düşündüm de sonuçta bir şarkı yapmışsınız ve onu duymak istersiniz. Bunun yolu gizli kapaklı sözler yazmak değil. O şarkının sözlerini değiştiremeyeceğime göre ve o şarkıyı sevdiğime göre albüme koymam gerekiyor tabii ki. Ama bunun özellikle yapılmış bir şey olmadığını anlatmak için de o şarkı, albüm piyasaya çıktıktan bir ay sonra ben hiçbir yere röportaj vermedim. Sadece çok okunan bir gazeteye röportaj verdim ve bir ay hiçbir programa ve röportaj talebine olumlu yanıt vermedim. Halbuki bunu polemik için yapmış olsam bir ay boyunca her yerde olurdum.

Tanınmanın avantajları ve dezavantajları neler?

Dezavantajları; mesela bir yerde otururken şapkayla oturmak daha hayırlı oluyor. Çok kalabalık yerlerde fazla özgür olabildiğimi söyleyemem. Hayatta avantajı yok, yaptığınız işte avantajı var. Siz ne kadar magazinden uzak ve yaptığınız işle tanınıyorsanız, işinizde o kadar başarılısınız demektir. Başarının göstergesi anlamında tanınmak güzel bir şey. Yoksa hayatta çok da gerekli bir şey değil.

Yakın zamanda bir dizi projesi yok mu?

Bir dizide olmak istiyorum, ama şu anda belli olan bir şey yok.