Milli Eğitim Bakanlığı"nca yürütülen “MEB Taşra Teşkilatı Toplam Kalite Yönetimi Uygulama Projesi” çerçevesinde Yılın kaliteli okul/kurum ve yılın ekibi dallarında Didim"de yarışmaya başvuran 3 okula ödülleri düzenlenen törenle verildi. Esra Karakaya Anadolu Lisesi Konferans Salonu"nda yapılan ödül törenine İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Çoban ve Mehmet Apaydın ile Okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı. Ödül töreni öncesinde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz Projenin Bakanlıkça yürütüldüğünü belirterek;“Kaliteli Okul/Kurum ve Ekip yarışmasına başvuruların ilçemizden daha çok olması arzumuz, geçen yıl Atatürk İlköğretim Okulu il ikincisi oldu. Bu anlamda okullarımızdan taleplerin geleceğini düşünüyorum”dedi.
İlçe Kaymakamı Ali Katırcı ise yaptığı açıklamada Okulların elde ettiği başarıların kamuoyuna ve basına duyurulması noktasında bundan sonra daha aktif çalışmaların yapılacağını kaydederken; “Bundan sonra okullarımızın yıl içinde katıldığı yarışmalar, elde edilen başarılar ve diğer branşlarda elde ettikleri ödüller kamuoyuyla paylaşılacak. Bu kapsamda bugün yaptığımız bu ödül töreni bir örnek ve aynı zamanda diğer okullarımızın da bu tür yarışmalara katılması için de çağrı. Didim"de okullarımızın gerçek anlamda iyi noktalarda olduğunu biliyorum. Okullarımızın çok eksiği yok ve katıldığımız yarışmalarda da iyi neticeler elde ediyoruz. Bu anlamda da okullarımızla iftihar ediyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçilirken Okul/Kurum kategorisinde İlçe Birincisi olan Atatürk İlköğretim Okulu"na plaketini Kaymakam Katırcı verirken Ekip yarışmasında 1. olan Akbük Nurullah Kocabıyık İlköğretim Okulu"na ve 2. Olan Valiler İlköğretim Okulu"da plaketlerini yine Kaymakam Katırcı"ın elinden aldı. Ödül törenin toplu resim çekilmesiyle sona erdi.