Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Kılıçlı köyünde yaşayan ve 8 yıldan bu yana taşımalı eğitimle öğrenci servis minibüsü kullanan Mediha Özdemir, Köçekli İlköğretim Okulu'nun öğrenci sayısı yetersiz olduğu için kapatılmasıyla işsiz kaldı. 
 
Evli ve 3 çocuk annesi olan Mediha Özdemir (47), AA muhabirine açıklamada bulunurken, 8 yıldan bu yana eşi Mehmet Salih Özdemir ile birlikte minibüs şoförlüğü yaptığını belirterek, bu sayede aile ekonomisine katkıda bulunduğunu söyledi. 
 
Yıllardan beri çevre köylerden taşımalı eğitimle Köçekli İlköğretim Okulu'nda öğrenci taşıdığını ancak okulun öğrenci sayısı yetersiz olduğu için bir süre önce kapatıldığını belirten Özdemir, "Öğrencilerimin hepsi benim kendi çocuklarımdan farksızdı. Onlara anne şefkati ile yaklaşıyordum ve onlar da beni anneleri gibi görüyorlardı. Şimdi ise çocuklarından koparılan bir anne gibiyim. Yetkililerden ve özellikle Başbakanımızdan okulumuzu tekrar açmalarını rica ediyorum" dedi. 
 
Köylerde yaşayan ailelerin bir kısmının çocuklarını okutmak için şehir merkezlerine taşındığını, imkanı olmayanların ise çocuklarını okutamayacak durumda olduğunu öne süren Özdemir, "Okulumuz kapanınca işsiz kaldım. Emekliliğime 6 sene vardı. Hem eşim hem ben hem de diğer servis şoförü arkadaşlarım ne yapacağımızı kara kara düşünüyoruz" diye konuştu. 
 
-ARABASINI KENDİ İMKANLARIYLA TAMİR EDİYOR- 
 
Aile bütçesine katkıda bulunmak ve çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak için eşinin yardımıyla şoförlüğü öğrendiğini ve ehliyet alarak minibüs şoförlüğüne başladığını anlatan Mediha Özdemir, 8 yıl boyunca her gün çevre köylerden gelen öğrencileri almak üzere sabah erkenden saatlerde güne başladığını anlattı. 
 
Öğrencileri evlerinden alıp okula getirdikten sonra çocuklar okuldan çıkana kadar kadar geçen süre içinde okula 4 kilometre uzaklıktaki evine gelerek ev işleri ile bağ-bahçe işleriyle uğraştığını anlatan Özdemir, şoförlerin "Mediha Ablası" olarak tanındığını söyledi. 
 
Ev işleri ve şoförlüğün yanı sıra arabasını kendi imkanlarıyla tamir ettiğini de ifade eden Özdemir, kaynak işleri yaptığını, traktörle tarla sürdüğünü, motorlu testere ile ormanda kesim işleri yaptığını da hatırlatarak, neredeyse evinin bütün işlerini sırtladığını dile getirdi. (netgazete)