Memurlar.Net'in haberine göre TBMM'de görüşülen Torba Yasa'sı kapsamında öğretmenlerle ilgili iki madde görüşülüyor.

Birinde 40 bin atama izni alınmakta diğerinde 30 bin kadro ihdası yapılmaktadır.Ancak bu kamuoyunda 70 bin öğretmenin atanacağı konusunda yanlış bir izlenim doğmasına neden oldu.

ÖNGÖRÜLEN RAKAM 40 BİN

Atama izni boş olan kadrolara yapılan tayin sistemi olduğu için bu haktan sadece 40 bin öğretmen adayı yararlanabilecek.Atama izni bütçe kanunlarına göre düzenlenmiştir ve 2012 yılı için öngörülen sayı ise 40 bin olarak belirlenmiştir.

TAŞRA TEŞKİLATINDA DEĞİŞİKLİK YAPILACAK 

İhtiyacını bu şekilde gideremeyen kurumlara ise yine bütçe kanunuyla 29 bin atama izni verilmiş ve bu izinlerin kurumlar bazında tek tek dağıtımı yapılmıştır. MEB kendisine verilen izinleri kullanmıştır.MEB'in boş olan kadrolarına atama yapabilmesi için yeni atama izin hakkına sahip olması gerekmektedir. 40 bin kadroya atama izni bu anlamda değerlendirmelidir. Yani, MEB yılın başında kendisine tanınan ve kalan atama izni sayısı ile 40 bin atama izni sayısınca, 2012 yılında öğretmen ataması yapabilecektir.

30 bin kişiye verilen kadro ihdası ise taşra teşkilatında değişiklik yapılacağı anlamına gelmektir. Öğretmenlerin 70 bin atama yapılacağı düşüncesi burada ikileme düşmektedir çünkü kanunlara göre kadro ihdası atama anlamına gelmemektedir.