ÇANAKKALE"de domuz gribi teşhisi konulan 8 aylık hamile 28 yaşındaki fizik öğretmeni adayı Elvan Demirsöz, 20 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Genç annenin, ölmeden 4 gün önce sezaryenle dünyaya getirdiği bebeğine doyamadan, üstelik doğum gününde toprağa verilmesi yürekleri burktu.

20 gün önce yüksek ateş, baş ağrısı ve kusma şikayetiyle Bahattin Huriye Demircioğlu Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi"ne götürülen Elvan Demirsöz, ilk müdahalenin ardından daha gelişmiş olan Çanakkale Devlet Hastanesi"ne sevk edildi. Yatarak tedavi gören hamile kadının yapılan tetkiklerinde "domuz gribi" olarak bilinen H1N1 virüsüne rastlandı. Domuz gribi tedavisi uygulanan ve her geçen gün durumu kötüye giden 8 aylık hamile Demirsöz"ün vücut direncinin artırılması amacıyla 4 gün önce bebeği sezaryenle alındı. Başarılı bir operasyonun ardından anne karnından alınan erkek bebek, 2 gün kuvözde tutulduktan sonra aileye teslim edildi.

Eşinin tedavisi sürmesine rağmen, sağlıklı bir erkek bebeğe kavuşmanın sevincini yaşayan baba 29 yaşındaki Serdar Demirsöz de kuvözde ve evde çektiği fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi olan facebook"taki sayfasında yayınladı. Ancak, Akçansa Çimento Fabrikası"nda işçi olarak çalışan Serdar Demirsöz"ün paylaşmak istediği evlat sevinci, dün eşinden gelen haberle acıya dönüştü. Günlerdir ölümle pençeleşen genç anne Elvan Demirsöz"ün, bebeğine bile doya doya sarılamadan hayatını kaybettiği açıklandı. 1 yıllık evli Serdar Demirsöz ve ailesi acı haberle yıkıldı.

Hastane yönetimi ölümle ilgili detaylı bilgi vermekten kaçınırken, KPSS"ye hazırlanan ve atanmayı bekleyen fizik öğretmeni adayı Elvan Demirsöz ise Esenler Mahallesi"ndeki Şehitler Camii"nde öğlende kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Genç kadının, doğum günü olan 11 Ocak"ta Çanakkale Şehir Kabristanlığı"nda toprağa verilmesi ailenin acısını bir kat daha artırdı. Törende güçlükle ayakta durabilen acılı eş Serdar Demirsöz, taziyeleri kabul etti. Cenazede gözyaşları sel oldu.

Bu arada, Çanakkale"nin domuz gribine verdiği üçüncü kurban olan Evlan Demirsöz"ün öpüp koklayamadığı bebeğine ise henüz bir isim verilmedi. Bebeğin sağlıklı olduğu öğrenildi./milliyet