Erzurum'da sosyal güvenlik kapsamında 60 kişinin istihdam edildiği öğretmenevi bacasız fabrika gibi çalışıyor. Öğretmenevi geçen yıl elde ettiği 311 bin lira net kar ve kurumlar vergisi öderken, eğitime yüzde 100 destek kampanyası kapsamında okul yaptıracak.

Türkiye'deki öğretmenevlerinden çoğu ekonomik olarak zarar ederken ya da gelir gider dengesini zorla dengelerken Erzurum Öğretmenevi profesyonel işletme yönetimiyle kar elde edip vergi ödemeye başladı. 237 yatak 112 oda ve ortalama yüzde 70 doluluk oranı ile Erzurum Öğretmenevi'nde 60 kişi istihdam ediliyor. Geçen yıl 52 bin kişinin kaldığı öğretmenevinde özellikle kayak ve yaz mevsiminde doluluk oranı yüzde 100'e ulaşıyor.

Öğretmenevi Müdürü Abdullah Nehir, kar eden bir kurum olduklarını ifade etti. Elde ettikleri kar nedeniyle kurumlar vergisinde sıralamaya girdiklerine işaret eden Nehir, "Profesyonel bir anlayışla hizmet kalitemizi yükselttik. Geçen yıl 311 bin lira kar elde ettik. Bacasız fabrika gibi 60 kişiyi bünyemizde istihdam ediyoruz." dedi. Geçen yılın ilk 8 ayına göre bu yıl konaklayan misafir sayısında artış yaşandığını da hatırlatan Nehir, "Geçen yılın aynı aylarına göre bu yıl 500 yatağımız doldu. Bu da sevindirici gelişme." diye konuştu.

EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEK OLACAĞIZ

Abdullah Nehir, öğretmenevi olarak Eğitime 100 Destek Kampanyası'na katılacaklarını ve bunun içinde gerekli protokol görüşmelerinin devam ettiğine vurgu yaptı. Nehir, bir kamu kuruluşu olarak ülkede eğitime yüzde yüz destek kampanyasına katılacak ilk kurum olduklarını öne sürdü.
Elde ettikleri karı toplumun geleceğine yansıtmak istediklerine işaret eden Nehir, "Kazandığımızı eğitime ve öğretmenlerimizin yaşam kalitelerinin yükseltilmesine çevirmek istiyoruz. İşletmemiz kar ediyor. Müşteri memnuniyetimiz üst seviyede. Halkımızdan ve öğretmenlerimizden elde ettiğimiz gelirin bir kısmını yine eğitime çevirmek için girişimlerimiz var. İlimizdeki köy öğretmenlerine lojman ya da sosyo - ekonomik olarak geri kalmış bir ilçemize lise binası yaptırmak istiyoruz." şeklinde konuştu.