Sultangazi İlköğretim Okulu Müdürü Kamer Güç geçen aralıkta rüşvetten tutuklandı. Soruşturmada Müdür Güç"e İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Emniyet Müdürü, bir ilköğretim okulu müdürü ve bir işadamı tarafından komplo kurulduğu iddiası ortaya atıldı. Bırakılan müdür ise hâlâ görevine dönemedi...

Sultangazi İlköğretim Okulu Müdürü Kamer Güç"e İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Emniyet Müdürü, Alparslan İlköğretim Okulu Müdürü ve ihaleyi alan işadamı tarafından kokunç bir bir komplo kurulduğu ortaya çıktı. Komploya katılan ve okul müdürünün tutuklanmasını sağlayan işadamı Sinan Durmuş"un pişman olarak ifadesini değiştirmesiyle ortaya çıkan gerçekler, herkesi şaşkına çevirdi. Bakırköy 8"inci Ağır Ceza Mahkemesi"nde ifade veren Durmuş, komployu şöyle anlattı: “Okula güvenlik sistemi ve TV donatımı yapacaktım.

2 bin TL ödeme alıp başladım. Televizyonları okula götürdüm. Okul müdürü istedikleri gibi olmadığını belirterek bana tepki göstedi. Aynı bölgedeki Alparslan İlköğretim Okulu Müdürü Durmuş Tandoğan ve Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir tarafından sürekli aranmaya başladım. İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, sıkıntılarımı bildiğini ve yardımcı olacağını söyledi. İlçe Emniye Müdürü Yusuf Yüksel"e bu konuyu ilettiğini ve makamında bizi beklediğini söyledi. Biz de yanına gittik.

Emniyet Müdürü hiçbir şeyden korkmamamızı söyledi. Yanına Asayiş müdürünü çağırdı ve "Sinan Beyi yanınıza alın, bugün ne gerekiyorsa o yapılacak" diye emir verdi. Asayiş Müdürü bana, "Sizin burada rüşvet kelimesini kullanmanız gerekiyor. Aksi takdirde hiçbir şey yapamayız" dedi. İki polis memuru ceplerinden para çıkardı. Cebimdeki 400 TL"nin fotokopisini çekip, önüme bir dosya getirdiler ve imza attırdılar. Okul müdürüne telefon açarak "Size hayırlı bir haberim var. Gelmek istiyorum" dememi söylediler. Ben de yaptım.”

Çay-şeker parası

“Müdür Bey"in makamına tek olarak girdim. Paraları çıkardım ve Güç"e uzatarak hocam bu parayla çay, şeker alırsınız dedim. Cep telefonum elimdeydi ve telefonla aradığım polisler bizi gizlice dinliyordu. Başta parayı almak istemedi. Sonra "Madem veriyorsun okul aile birliği hesabına bu para geçsin" dedi. Dışarı çıktı. O çıkınca parayı çekmeceye bıraktım. Tekrar içeriye girdiğinde polis memurları baskın yaptı. Çekmecesindeki aramada 400 TL"ye el koydular. Kapı çaldı Abdulbaki Bey girdi, para kayıt defterini getirdiğini söyledi. Polis onu dışarı çıkarttı. Yazılan ifadeyi okumadan imzaladım.”

"Polisler girip tutukladı"

Serbest bırakılan okul müdürü Kamer Güç ise ifadesinde şunları söyledi, “37 yıldır öğretmenim. Komplodan iki ay önce müdür olarak atandım. Temiz bir sicilim var. Okul aile birliği ile yaptığımız toplantılar neticesinde yenilenecek ekipmanları belirleyip ihale açtık. İhaleyi de Durmuş aldı. Sonra yanıma gelerek bana çay- şeker parası teklif etti.

Ben de bizim malzemeleri getirmediğini, parayıda iade etmediğini bunlar dururken bize böyle bir para getirmesinin anlamsız olduğunu söyledim. Çok ısrar edince okul aile birliğine bu parayı alabileceğimizi söyledim. Odamdan çıkıp müdür yardımcısı Abdülbaki İnce"nin yanına gittim. Durumu anlattım. Döndüm peşime de elinde defter ve makbuzla İnce geldi. O sırada içeri polisler geldi. Direkt çekmeceye yöneldiler. Para çıkardılar. Tutukladılar.”

Göreve iade edilmedi

Rüşvet aldığı iddiasıyla öğretmenlikten açığa alınan Kamer Güç, serbest kalmasına rağmen göreve iade edilmedi. Dava sonuçlanana kadar okul müdürü Kamer Güç, görevine dönemeyecek.

Çağdaş ULUS / VATAN