İzmir'de terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonda lise son sınıf öğrencisi F.G. (17), konserve kutusu içinde patlamaya hazır hale getirilmiş 1 kg. bomba ve bomba yapımında kullanılan malzemelerle birlikte yakalandı. F.G. ile patlayıcıyı teslim almaya geldiği iddia edilen Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Teknik Eğitim Fakültesi Yapı Öğretmenliği Bölümü öğrencisi M.C.D. (21) gözaltına alındı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Buca ilçesindeki ormanlık alanda bir kişinin şüpheli paket taşıdığı bilgisine ulaştı. Sözkonusu bölgeye Asayiş ekipleriyle birlikte giden Terörle Mücadele ekipleri, Buca'daki bir lisenin son sınıf öğrencisi olan F.G.'yi, konserve kutusu içinde hazırlanmış 1 kg. patlayıcı ve bomba yapımında kullanılan çeşitli malzemelerle birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Bombanın barut, maytap, havai fişek ve çeşitli kimyevi maddeler kullanılarak yapıldığı belirtildi.

Zanlı F.G. tarafından hazırlandığı iddia edilen bombanın başka bir örgüt mensubuna teslim edebileceği şüphesini değerlendiren polis, sözkonusu ormanlık alanda pusu kurarak beklemeye başladı. Bir süre sonra M.C.D. isimli zanlı, F.G.'nin yakalandığı bölgeye geldi. Polis ekipleri, bombayı teslim alacağını tahmin ettikleri M.C.D.'yi de gözaltına aldı. Lise öğrencisi F.G., 18 yaşını doldurmasına iki ay kaldığı için Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. M.C.D.'nin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde verdiği ifadede olayla ilgisi bulunmadığını, hava almak için bölgeye geldiğini söylediği ileri sürüldü. Polis tarafından yapılan araştırmada ise AKÜ'de öğrenci olduğu, ailesinin Mersin'de yaşadığı, kendisinin yakın bir tarihte Afyokarahisar'dan İzmir'e geldiği belirlendi.

Zanlılardan M.C.D. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki, F.G. ise Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

HEDEF KAMU KURUM VE KURULUŞLARI

Polis, lise öğrencisi F.G. tarafından konserve kutusunda hazırlandığı iddia edilen bombanın, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik bir eylemde kullanılacağını tahmin ediyor. Terör örgütünün İzmir'de eylem yaptırmak için başka illerde okuyan üniversite öğrencilerini seçtiği, bununla örgüt üyelerinin tanınmasının önüne geçmeyi çalıştığı belirtiliyor.

CİHAN