Üniversiteler arası yüksek öğretim kurulu ( YÖK ) tarafından ADÜ Bünyesinde Aydında kurulacak olan ADÜ Mühendislik fakültesi  kurulma çalışmaları için görevlendirilen ve hemşehrimiz olan İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Fakültesi dekanı  Prof Dr Yunus Çengel ve Yunus Çerçi 2012-2013  öğretim yılı içerisinde öğrenci alacaklarını ve eğitime başlayacağı müjdesini verdiler.
Bilgisayar, Makine, Gıda, Elektrik Elektronik, İnşaat Mühendisliği bölümü açılacağını ve bu bölümlere öğrenci alınacağını söyliyen Çengel  "İngilizce eğitim yapacaklarını eğitim sisteminin ezberci değil uygulamaya yönelik olacağını çok kısa zamanda tüm öğrencilerin tercih edeceği bir fakülte olacağına inanıyoruz " dedi.
ADÜ Merkez kampus yerleşkesi içerisinde binalaşma çalışmalarına başlayan kurucu heyet bir çalışma yaptıklarını ama devletten gerekli ödeneği alamadıklarını, bu konuda çıkış yolu aradıklarını Duyarlı olan kuruluş ve Aydınlılardan yardım beklediklerini belirten Çengel "Gerekirse yardımseverlerin isimlerini binalara verebiliriz" diye konuştu. 
Makine Mühendisleri odası yönetim kurulu başkanı Metin Albeyoğlu da "Mühendis odaları olarak Mühendislik fakültesinin Aydında kurulmasını destekliyoruz. Kurucu heyetin her konuda yanındayız. Bize düşen görevleride  sonuna kadar takip edeceğiz" diyerek birlik ve beraberlik içinde olduklarını belirtti.
100_0429.jpg
100_0430.jpg