İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin (İEÜ) davetlisi olarak ABD"den gelen dokuz öğrenci, Kuşadası"nda davul çalmayı öğrendi. Boston, Uyenis, Rice gibi üniversitelerde okuyan öğrenciler, Türkçe'yi ve Türk kültürünü öğrenmek için araştırma yaparken, büyük ilgilerini çeken davula merak sardı.
180 saatlik kursun ardından Türkçe konuşmaya başlayan Amerikalılar, kursun ardında da davul çalmak istedi. Grup Laçin'in üyelerinden Teoman'ın eğittiği dokuz öğrenci bu merakları sayesinde davul çalmayı da öğrendi. Başta davulu taşımak konusunda biraz zorlanan öğrenciler, yine de kısa sürede uyum sağlayarak, usta birer davulcu görüntüsü verdiler.
Sanatçı Teoman, Türk kültürünü Amerikalı öğrencilere öğretmek için zorlanacağını sandığını, fakat çok istekli olduklarını ifade etti. Teoman, "Türk müziği ve folklorunu da öğretmeye çalıştık. Göbek dansı bize özgü değil, o sebeple öğretmedik. Bu dans, ne yazık ki turistlere bizim kültürümüzmüş gibi tanıtılıyor'' dedi.
İEÜ Öğretim Üyesi Neslihan Yekiner ise, ''Aylardan beri yoğun bir şekilde çalışarak bu işi başardık. Kültürümüzü dünyaya anlatabilmek için bunun iyi bir yol olduğunu düşünüyorum. İki ay boyunca misafir ettiğimiz Amerikalı gençlere, ülkemizin örf ve âdetlerini anlatmaya çalıştık. Türkçe kursumuzu başarıyla tamamladılar. Bu kadar çabuk öğrenebileceklerini sanmıyorduk'' şeklinde konuştu.
Kursların çok güzel geçtiğini ifade eden Amerikalı öğrenciler '' Davul çalmak çok zevkli ve kolay. Davul çalmayı Türkçe öğrenmekten daha kolay öğrendik ve büyük keyif aldık “ dediler.