Çine Belediye Kültür Merkezi'ndeki toplantıda konuşan Yaman, bir mesleği seçmeden önce o mesleği sevmek gerektiğini belirtti. Yaman, ''Bir işe girmek isteyen aday, eğer o mesleği severek giriyorsa başarılı olmaması mümkün değildir. Bu nedenle lise son sınıf çağlarına gelmiş olan siz öğrenciler, kendinize şimdiden hedef olarak belirledikleri meslekleri severek seçtiğiniz takdirde hayatınızda mutlu olur ve ilerleme kaydedersiniz'' dedi.
Polis olmak isteyen öğrencilerin sorularını cevaplayan Yaman, yüz kızartıcı suçu bulunmayan şartlara haiz her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının sınavları geçtikten sonra polis olabileceğini kaydetti.
Yaman, şunları ifade etti:
''Emniyet teşkilatının ihtiyacı olan personeli karşılamak için her yıl çeşitli tanıtım etkinlikleri yapılır. Böylece öğrencilerimizin polislik mesleğine girmeleri sağlanarak okullara öğrenci alımları gerçekleşir. Polis Akademisi Başkanlığının çıkarmış olduğu içeriğinde başvurmak isteyen adaylarda aranan şartlar, istenilen belgeler sağlık yönetmeliği ve başvuru merkezlerinin bulunduğu polis meslek yüksek okulları başvuru broşürünün dağıtımı yapılmıştır.'' dedi.