Özel Naci Akdoğan Koleji İlköğretim Okulu"nun daveti üzerine, 2,3, 4 ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleşen sunuma, EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü ile yönetim kurulu üyeleri Juergen Glaser, Selçuk İnanç ve Mustafa Kurt katıldı. Sunum öncesi, Özel Ü. Naci Akdoğan Okulları İlköğretim Okulu Müdürü Emine Özçam, sunumla ilgili açıklamalar yaptı.
İlköğretim öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği sunumda, EKODOSD"un doğal hayat, çevre ve kültürün korunmasına yönelik yapmış olduğu çalışmalar öğrencilere gösterildi. Öğrenciler sunumu merak ve ilgiyle izlediler. Kuşadası kıyı ekosisteminde yaşanan çevre sorunları fotoğraflarla anlatıldı. Yaşları küçük olmasına rağmen çocukların konuya hakim bir şekilde dinlemeleri, çevreye olan ilgileri EKODOSD üyelerinde büyük sevince neden oldu.
EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, ilköğretim öğrencilerinin çevre sunumuna gösterdikleri ilginin kendilerini memnun ettiğini belirterek, “ Biz de çocukların doğayla iç içe olmaları, sulak alanları, kuşları, leylekleri tanımaları ve daha yakından görmeleri için, Özel Naci Akdoğan İlköğretim Okulu"yla birlikte ortak bir etkinlik düzenleyebileceğimizi söyledik. Avşar İlköğretim Okulu"nda yapacağımız leyleklerin korunması konulu sunuma davet ettik. Kentte okuyan çocuklarla, köyde okuyan çocukların sunumu birlikte izlemesini ve birbirleriyle kaynaşmasını, birlikte leylekleri ve Azap Gölü"ndeki kuşları izlemelerinin yararlı olacağını söyledik. Çocukların sulak alanlarımızı tanımaları ve buradaki ekosistemin işleyişini yerinde görmelerinin çok yararlı olacağını ve ayrıca merak ettikleri köy kültürünü de Avşar köyü"nde görebileceklerini belirttik “ dedi. Okul yönetimine çevreye gösterdikleri ilgi ve öğrencilerin bilinçlendirilmesi için yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür eden EKODOSD Başkanı Bahattin sürücü, “ Yapmış olduğumuz sunumlarla, çocuklarda doğa ve çevre konusunda merak uyandırarak, çevrelerine karşı ilgili, duyarlı ve araştırmalara istekli olmalarını sağlamak ve çevre bilinci oluşturmak istiyoruz. Büyük bir hızla ve hırsla tükenen doğamızın ve kirlenen çevremizin, verilecek eğitimlerle korunabileceğini umuyoruz.
Bizleri çevre sunumu için davet eden okul müdürü Emine Özçam ve diğer eğitimcilere ve görevlilere, ilgiyle bizleri dinleyen duyarlı öğrencilere teşekkür ederiz” diye konuştu.