Nazilli'de bir ilki gerçekleºtiren 5 Eylül İlköğretim Okulu öğrencileri, Kızılay için kan bağışlama kampanyası düzenledi. 100'ün üzerinde öğretmen ve velinin katıldığı Kızılay'a kan bağışı kampanyasını izleyen minikler büyüklerini alkışlayarak teşekkür etti.
Nazilli 5 Eylül İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri, izledikleri kan bağışı kampanyası karşısında öğretmenlerini soru yağmuruna tutarak bilgi aldılar. Öğrenci velilerinden olan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amiri Kubilay Elçin de kan bağışlayarak kampanyaya destek verdi. Okulun Kızılay Kulübü danışman öğretmenleri Selma Aydın ve Saadet Akyol'un öncülüğünde velilerine Kızılay'a kan bağışı için çağrıda bulunan öğrenciler, 50 ünite olarak hedefledikleri kan bağışının gün sonunda daha da artması
nedeniyle çok mutlu oldular.
Aydın Kızılay Derneği Kan Bağışı Merkezi'nden gelen bir araç ve ekiple gerçekleştirilen Kan Bağışı Kampanyası okuldaki bir sınıfta yapıldı. Anaokulu öğrencilerinin kan veren öğretmen ve velilere destek vererek teşekkür etmeleri bağışta bulunan herkesi duygulandırdı.
Danışman öğretmenler düzenlenen bu kan bağışı kampanyasına veliler başta olmak üzere tüm öğretmenlerin destek vermesinden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirerek, "Bizler, dünyada ve Türkiye'de herkese destek veren Kızılayımıza destek olmak için öğrencilerimizin önerisi ile bu kampanyayı başlattık. Okulumuz Kızılay Kulübü ile Aydın Kızılay Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği 'Kan bağışı kampanyası' ile ilk hedefimiz 50 ünite kan bağışında bulunmaktı. Bu amaçla okulumuz Kızılay Kulübü
öğrencilerimizin velilere ve öğretmenlere yaptıkları çağrı ile Salı günü bağış kampanyamızı başlattık. Bir sınıfımızda kurduğumuz düzenle kan almaya başladık. Gün boyu 100'ün üzerinde bağış gerçekleşti. Bağışlar sırasında öğrencilerimize Kızılay'ı ve kan bağışının faydalarını anlatarak onları da bilinçlendirdik. Beklentilerimizin üzerinde bir katılım olması bizi çok mutlu etti. Öğrencilerimizin bu duygusal davranışları, geleceğimizi onlara güvenle emanet edebileceğimizi bir kez daha gösterdi"