Bu yılın ilk gezisi Nazilli Fatih İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Ahmet Tuncel, Zeliha Alacagöz, okul müdürü İsrafil Kılıçkara ve 6. sınıf öğrencileri Tuncallar Turizm Tur öperatörü Aydın Avcı yönetiminde Nazilli'deki okul önünden neşe içinde başlayıp, neşe içinde bitti. Tuncallar Tur'a ait 2 araç ile yola çıkan birinci arabanın kaptanları Ergun Çemlek, Hasan Kısa, İkinci Araba kaptanları Hüseyin Yeşilçam ile Aydın Üzeri Çamlık Aziziye Restorant'ta özel masalarda serpme özel sabah kahvaltısı yapıldıktan sonra Çamlık'taki Tren Müzesi, Selçuk Maket Köy , Kemalpaşa Orta Asyadan Egeye son Kazak göçü Alaş Kazak Vadisi gezildi.

Tuncallar Turizm'in gezileri için tıklayın..

İzmir'deki Kazakistan Alaş Kazak Vadisi'ni TSE 2008/34147 tarih sayı ile patentini alan ve her şey aslına uygun olarak dizayn edilen vadide eğlenen çocuklar, son durak olarak, 120 türden 1300 yaban hayvanı ile 1937 yılında Türkiye'nin ilk hayvanat bahçesi olarak Kültürpark içerisinde 18 dönüm alan üzerine kurulan fuar hayvanat bahçesi 2008 yılında Çiğli Sasalı'daki 425 dönümlük alanda Türkiye'nin ilk Doğal Yaşam Parkı 'na dönüştürülen İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı ziyaret ettiler.

Daha sonra Bostanlı'daki CarrefourSA'ya giderek alış-veriş ve akşam yemeği molası veren grup gece 21.30'da Nazilli'ye geri dönüş yaptı.

Günün sonunda geziyi değerlendiren Tuncallar Turizm Tur Operatörü Aydın Avcı, Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) tam üyesi olan, İzmir Doğal Yaşam Parkı'nı tüm Türkiye'deki ilköğretim çağındaki çocukların değil üniversite öğrencilerinin dahi görmesini istediğini belirtirken, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni tebrik ediyorum. Kendimi sanki yabancı bir diyardaymış gibi hisettim. Tek eksik olarak 16.30'daki erken kapanma saatini söyleyebilirim. Umarım bu kapanış saati daha ileri bir saate alınır ve daha fazla ziyaretçi ziyaret eder" dedi.

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!


cimg2450.jpg
cimg2453.jpg
cimg2456.jpg
cimg2462.jpg
 
Fotoğraflar: Aydın AVCI